Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Mehmet Müezzinoğlu, kanser ilaçlarının eczanelerde satışına yasak getiren uygulamanın son derece doğru bir karar ve uygulama olduğunu söyledi

        Mehmet Müezzinoğlu, uygulamanın başlaması ile kamu hastanelerinde hiçbir sıkıntı olmadığını özel hastane ve özel üniversite hastanelerinde görülen aksaklıkların da 15-20 günde tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

        Cuma namazını Avcılar'da inşaatı süren Merkez Ulucami'de kılan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra cami yaptırma derneğine geçerek görevlilerden ve Avcılar Müftüsü Ömer Erden'den bilgi aldı. DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, kanser hastalarının ilaç teminine ilişkin uygulamanın hastalara daha konforlu hizmet vermek amacıyla başlatıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şöyle dedi:

        "Kanser hastalarımızın günü birlik tedavideki bütün ilaçları hastanelerimiz temin edecek ve hastaya uygulayacak. İlkesel olarak kanser hastaları açısından son derece doğru bir karar ve doğru bir uygulama. Her uygulamanın ilk günlerinde bir-iki gün aksamalar çıkabilir. Bu aksamaları telafi edebilmek için de Sosyal Güvenlik Kurumu 20 Temmuz'a kadar bir geçiş dönemi koydu. İnşallah bu 15-20 gün içerisinde buna benzer sıkıntılar da ortadan kalkacak. Burada hedefimiz kanser hastasının reçetesini eczane, eczane arama yerine nasıl yatan hasta hastanede tedavi görüyorsa onlar gibi ayakta tedavi gören hasta hastanede gördüğü günü birlik tedavisinin ilaçlarını hastanede temin edecek ve hastalarımız daha rahat etmiş olacak."

        SIKINTI ÖZEL VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE

        Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, başlatılan bu uygulama ile ilgili kamu hastanelerinde hiçbir sıkıntı olmadığını, ancak özel hastaneler ile özel üniversite hastanelerinde görüldüğünü söyledi. Müzzinoğlu, şöyle devam etti:

        "Buralarda ‘Kaşeler şöyle vuruldu veya böyle vuruldu' diye o anlamda bilgilendirme eksiklikleri gibiydi. Bunlar bu arada ortadan kalkar. Kanser hastalarımızın zaten sorun ve sıkıntıları var. Başlattığımız ilaç peşinde koşma gibi bir sıkıntıdan onları kurtarma amacıyla yapılan doğru bir uygulama."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ