Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı ABD’deki Northwestern Sağlık Enstitüsü’nde yapılan bir deneyde, 28 kişi akıllı telefonları üzerinden 2 hafta süreyle takip edildi

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’deki Northwestern Sağlık Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma, akıllı telefonlarda kullanılan bazı uygulamaların depoladığı verilerin incelenmesi ile zihinsel hastalıkların tespitini yapmanın mümkün olduğunu gösterdi. Araştırmada, kullanıcıların rehber ve takvim gibi günlük uygulama kullanım bilgileri ve GPS verileri sayesinde depresyonda olup olmadıklarının yüzde 87 oranında tespit edilebildiği ortaya çıktı. yapılan deneylerde, 28 birey akıllı telefon bilgileri üzerinden 2 hafta boyunca takip edildi.

        Ardından yapılan depresyon testlerinde elde edilen sonuçlar, deneklerin 14’ünün depresif olmadığını, diğer yarısının ise orta ve yüksek derece depresyonda olduğunu gösterdi. Araştırmacı Sohrob Saeb, sonuçların geleneksel testlerden çok daha başarılı olduğunu, tespitler için hastaların fiziki katılımının bile gerekmediğini söyledi. Araştırma, akıllı telefonların gün içindeki kullanım süresinin artması ile depresif özellikler sergileme arasında doğru orantı olduğunu da gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ