Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Doğu Afrika ülkelerinden Uganda'da son üç ayda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 162 kişinin sıtma nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi

        Doğu Afrika ülkelerinden Uganda'da son üç ayda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 162 kişinin sıtma nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

        Sağlık Hizmetleri Müdürü Jane Ruth Aceng, yaptığı açıklamada ülkenin kuzeyindeki 10 bölgede üç ay önce başlayan sıtma salgınının can almaya devam ettiğini belirtti.

        Şimdiye kadar 22 bin kişiye sıtma teşhisi konulduğunu kaydeden Aceng, "Salgından en çok etkilenen bölge, Kitgum oldu. 5 bin 382 kişinin hastaneye kaldırıldığı kentte 22 kişi sıtma nedeniyle öldü" dedi.

        Sağlık Bakanlığı'nın salgını kontrol almak için uzmanlardan oluşan heyetler oluşturduğuna işaret eden Aceng, bakanlığın aynı zamanda bölgeye ilaç ve binlerce ünite kan da gönderdiğini kaydetti.

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, sıtma hastalığı, Sahraaltı Afrika bölgesinde en ölümcül hastalıklardan biri olarak kabul ediliyor. 2013'te 198 milyon sıtma vakasına rastlanmış, bunlardan 584 bini ölümle sonuçlanmıştı. Ölenlerden 437 bininin çocuk olduğu belirlenmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ