Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Engellerine rağmen birbirlerine "ışık" oluyorlar

        Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesinin doğuştan görme engelli 7 ferdi, yaşam sevinçleriyle çevrelerine de örnek oluyor.

        İlçeye bağlı Hacı Yakup köyünde doğuştan görme engelli dünyaya gelen Hasan (53), Ali (54), Melek (65), Fatma (60) ve Firdevs (59) Yılmaz kardeşler ile yeğenleri Züleyha Yılmaz (34) ve Müberra Çakar (38) yıllardır aynı evde engelli olmayan diğer aile fertleriyle yaşamlarını sürdürüyor.

        "BİZ ONLARI ENGELLİ GÖRMÜYORUZ"

        Engelli kardeş ve yeğenler günlük yaşamda ev işlerine yardımcı olurken, kendilerini yetiştirdikleri çeşitli işlerde çalışarak aile bütçesine de katkıda bulunmaya çalışıyor.

        Engelli kardeş ve yeğenlerin bakımını yapan 44 yaşındaki Turgut Yılmaz, yaptığı açıklamada, engellilerden ikisinin amcası, üçünün halası ve ikisinin de kardeşi olduğunu belirterek, "Günlük hayatımızı her birey gibi sürüdürüyoruz. Aslına bakacak olursanız biz onların engelli olduklarını bile unuttuk. Evde gündelik işlerimize yardımcı oluyorlar. Biz onları engelli görmüyoruz ve birlikte yaşayıp gidiyoruz" dedi.

        Engelli 7 kişinin de sosyal yaşantılarının çok renkli olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Herkesle anlaşıp, iyi geçiniyorlar. Yüzlerinde her zaman bir gülücük var. Ev işlerinde elleri çok becerikli. Yemek yapma konusunda ve her alanda çalışkanlar. Görmedikleri halde birçok alanda becerikliler. Onlar yanımızda olduğu için çok mutlu ve huzurluyuz."

        "MUTLUYUM..."

        Görme engelli Firdevs Yılmaz da çevrelerinin kendilerini sürekli sosyal yaşamın içine kattığına değinerek, "Herkes bizi sever ve yanlarına çağırır. Düğün, cenaze her yere çağrılırız. Allah'a şükürler olsun kardeşlerim ve yeğenlerimle güzelce yaşayıp gidiyoruz" diye konuştu.

        Hasan Yılmaz da İstanbul'da rehabilitasyon merkezinde bir süre masörlük eğitimi aldığını anlatarak, "Masörlük sertifikam var ve evde çalışıyorum. İnsanların ağrılarını masaj yaparak gidermeye çalışıyorum. Müşterilerimin arasında doktorlar bile var. Mutluyum ve kardeşlerimle birlikte yaşayıp gidiyorum" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ