Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Doktorlar yapılacak bir şey yok demişti ama...

        Ankara'da geçirdiği beyin felci nedeniyle beyninde yüzde 99 hasar oluşan ve doktorların, "tıbben yapılacak bir şey yok" dediği üniversite öğrencisi Nuri Büber, annesinin, bir haber üzerine ulaştığı Enver Baltaş'tan öğrendiği masaj yöntemi sayesinde adeta yeniden hayata tutundu.

        Beynindeki tümör dolayısıyla felç olan eşi Aynur Baltaş'ın tedavisi için öğrendiği aromaterapi ve refleksoloji masajlarıyla eşinin yüzde 80 oranında iyileşmesini sağlayan Baltaş, başka hastalara da umut oldu.

        SADECE NEFES ALIYORDU

        Uyku apnesi rahatsızlığı nedeniyle beynine oksijen gitmeyen ve beyninde yüzde 99 hasar oluşan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki oğlu Nuri Büber'in yaşadıklarını anlatan anne Döndü Büber, "Hastaneye kaldırıldığında sadece nefes alıyordu. Doktorlar yoğun bakımdan çıkarıp, 'Tıbben yapabileceğimiz hiçbir şey yok, eve götürün' dediler. Sonra televizyonda haberi gördüm. Aradım, numaramı bıraktım. Daha sonra Enver Bey bize ulaştı. 'Benim eşim de böyleydi, düzeldi' dedi. Bize destek oldu, bir ümit oldu" ifadelerini kullandı.

        YÜZDE 99 BEYİN HASARI VARDI AMA...

        Enver Baltaş'ın eve gelerek kendisine bitkisel yağlarla nasıl masaj yapılması gerektiğini öğrettiğini anlatan Büber, "Yüzde 99 beyin hasarı olan bir hasta, 9 ay 10 gün sonra konuştu. Hepimiz çok sevindik. Nuri tekrar doğdu bizim için. Masajın yeniden konuşmasına çok faydası olduğunu düşünüyorum. Şimdi de masaja devam ediyoruz. Eskiden elleri boşluktaydı, şimdi elleri daha iyi tutuyor" diye konuştu.

        En büyük hayalinin oğlunun yeniden ayağa kalktığını görmek olduğunu anlatan Döndü Büber, şöyle devam etti:

        "Yürümesini bekliyoruz, inşallah yürüyecek. Geceleri kendisi de dua ediyor, 'Allah'ım beni yürüt, bana şifa ver' diyor. Şimdi Nuri'yi fizik tedaviye de götürüyoruz. Nuri hem yeniden öğreniyor hem de unuttuklarını hatırlıyor."

        "AYAĞA KALKMAK İSTİYORUM"

        Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde İlahiyat ve Din Kültürü Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan Nuri Büber ise iyileşip okuluna dönmek istediğini ve arkadaşlarını çok özlediğini söyledi.

        "Masaj beni rahatlatıyor" diyen Büber, en kısa zamanda ayağa kalkmak istediğini de ifade etti.

        "NURİ KONUŞUNCA AİLESİ KADAR SEVİNDİM"

        Enver Baltaş da eşinin felç geçirmesi üzerine aromaterapi, fizyoterapi ve refleksoloji eğitimi aldığını dile getirerek, masaj sayesinde eşinin yüzde 80 oranında iyileştiğini anlattı.

        Baltaş, "Birçok kişi bana ulaşmaya çalıştı. Ticaretini yapmadığım için ilk etapta arayanlara dönmeyi düşünmedim. Daha sonra vicdani boyutta sorumluluk projesi olarak bildiklerimi aktarmaya karar verdim. 'Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar' mantığıyla bunu yaptım" şeklinde konuştu.

        Döndü Büber'in daveti üzerine Nuri'yi ziyaret ettiğini anlatan Enver Baltaş, "Önce ne yapacağımızı kararlaştırdık. Düzenli bir masaj tarifi verdim. Nuri'yi ilk gördüğümde konuşamıyordu. Bayramda beni arayıp, Nuri'nin konuştuğunu söylediklerinde ben de ailesi kadar sevindim. Çok mutlu oldum" dedi.

        Nuri'yi ayda bir ziyaret ettiğini aktaran Baltaş, "Nuri'nin gelişimi tahminimden iyi. Ben bu kadar hızlı konuşmasını beklemiyordum. 3-5 ay sonra ayağa kalkmasını, adım atmasını ve yürümesini bekleyeceğiz. Bir seneye kadar bu sıkıntılı süreci atlatacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        DERNEK KURACAK

        Benzer durumdaki aileleri bir dernek çatısı altında toplama düşüncesi olduğunu da dile getiren Enver Baltaş, şunları kaydetti:

        "Hastalardaki en büyük sorun psikolojik. Bunu aşmak lazım. Sizin yaşamış olduğunuz o sıkıntılı süreci karşı taraf bildiğinde ve o sürecin içinden mücadeleyle çıktığınızı gördüğünde, o da azim ve öz güven kazanıyor. Biz de bilgilerimizi, yaşadıklarımızı karşı tarafla paylaşıp, doğru hamle yapmalarına vesile oluyoruz ve süreci daha hızlı atlatmış oluyorlar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ