Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bakanlıktan 1 yeni mesajınız var: Aşkım sigarayı bırakır mısın?

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Sağlık Bakanlığı, 15 milyon ‘tiryaki’ için sigarayla mücadelede “Keşke Bıraksa” başlıklı ilginç bir uygulamayı hayata geçirdi. Alo 171’in internet sitesinde yer alan “Keşke Bıraksa” butonuna basıldığında bakanlık, vatandaşlardan sigarayı bırakmasını istedikleri yakınlarının telefon numarasını veya e-posta adresini istiyor, bu kişiye kısa mesaj (SMS) ya da mail atıyor. “Doğum gününde benim için sigarayı bırakmaya ne dersin?” kısa mesajını tiryakiye cep telefonu üzerinden ulaştıran bakanlık, e-posta uygulamasında değişik bir yöntem izliyor. E-postanın kime gönderileceğini soran bakanlık, seçenekler arasında neredeyse tüm akrabaları sıralıyor. E-posta, vatandaşın tercihine göre “anneciğim, babacığım, sevgili eşim, sevgili dayıcığım, sevgilim, aşkım, ağabeyim, ablam, kardeşim, anneannem, babaannem, dedeciğim, arkadaşım, dostum” gibi ifadelerle başlıyor.

        ‘DENEMEKTEN VAZGEÇME’

        E-posta’nın içeriği de şu mesajlardan oluşuyor:

        -“Sigarayı bırakmanı çok istiyorum ve bunu başarabileceğine yürekten inanıyorum. Bu konuda her zaman yanında olacağıma söz veriyorum.”

        -“Sigarayı bırakmayı düşündüğünü biliyorum. Dilersen bu konuda her zaman yanında olmaya hazırım.”

        -“Sigarayı bırakmayı daha önce deneyip bırakamadığını biliyorum; fakat ne kadar kararlı biri olduğunu da biliyorum. Lütfen denemekten vazgeçme.”

        -“Sigarayı bırakarak sevdiklerinle birlikte geçireceğin uzun ve sağlıklı bir hayat diliyorum.”

        -“Doğum günü hediyesi olarak sigarayı bırakmaya ne dersin?”

        -“Hem beni hem de çevrendekileri sevindirmek istemez misin?”

        İNTERNETTEN CANLI DESTEK

        Bakanlık, internet üzerinden canlı destek uygulamasını da hayata geçirdi. Alo 171 sitesine giriş yapanların “Size nasıl yardımcı olabilirim?” diyerek karşılanmasını sağlayan bakanlık, uygulama sayesinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların her türlü sorusunu cevaplamaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ