Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Müezzinoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında sağlık muhabirleri ile Eymir Gölü'nde yaptığı bisiklet turunun ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        SİGARA YASAĞININ KAPSAMI GENİŞLEYECEK

        Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yürütülen programın nasıl ilerlediğine yönelik Müezzinoğlu, bu konuda bir yol haritasının belirlendiğini dile getirdi. Uyuşturucu ile mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, daha çok gençlerin ve çocukların korunması gerektiğine işaret etti. Müezzinoğlu, bu kapsamda da gençlerin ve ailelerinin bilinçlendirilmesi, toplumda farkındalığın artırılması gerektiğini bildirdi.

        Müezzinoğlu, önleyici tedbirlerle de gençlerin ve çocukların uyuşturucuya erişiminin engellenmesinin amaçlandığını anlattı. Bu kapsamda Narkotimlerin kurulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, bunun ülke genelinde yaygınlaştırıldığını söyledi. ALO 191 ile danışma hattının da hayata geçirildiğini belirten Müezzinoğlu, 24 saat hizmet verildiğini ifade etti. Müezzinoğlu, tüm illerde bir vali yardımcısının sadece bu konudan sorumlu olduğunu aktardı.

        "PSİKOLOG BULUNACAK"

        Aile hekimlerinin de uyuşturucu ile mücadele kapsamında eğitilmesinin söz konusu olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Psikolog bulunacak burada" dedi.

        Müezzinoğlu, henüz bağımlı olmayan başlayıp bırakan ve sonra tekrar başlayanların, ÇAMATEM ve AMATEM'lerden önce hastanelerde tedavi altına alınacağını, takip edileceğini söyleyerek "Onu adli suçlu durumuna düşürmeden, alan-satan pozisyonlarına düşürmeden tedavi kısmını ikinci basamak olarak planlıyoruz" diye konuştu.

        Sigara ile mücadelenin de kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Müezzinoğlu, özellikle parklar ve AVM gibi büyük alışveriş merkezlerini kapsayan bir düzenlemenin ilgili yerlere gönderildiğini kaydetti.

        Müezzinoğlu, "Çocuk parklarında tamamen sigara içilmesinin yasaklanmasını, herkese açık parklarda sigara içme köşelerinin yapılmasını, büyük AVM'lerin giriş kapılarından 10 metre bir sarı çizgi ile o alan dışında sigara içilmesini ön gören düzenlemeleri yerel yönetimlere gönderdik" açıklamasında bulundu.

        Bakan Müezzinoğlu, bunların ihlal edilmesi halinde, cezai müeyyidenin geçerli olacağını, önlemlerin sigara kullanımını azalttığını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ