Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tay-Sachs hastalarının umudu Arda ve Barcelona
        1

        Esra YAZDIÇ DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Milyonda bir görülen Tay-Sachs hastalığının her geçen gün erittiği dünyalar güzeli bir bebek Azra. Antalya’da yaşayan Baba Mehmet ve Anne Derya Cunduz, Azra’nın iyileşmesi için pek çok kampanya yürütse de sonuç umulduğu gibi olmadı.

        2

        “Azra için yapılacak çok şey kalmadı” derken sesi düğümleniyor baba Cunduz’un. Şimdiki hedefi hastalığa dikkat çekmek.

        3

        Bunun için futbolcu Arda Turan’dan bir istekleri var; Barcelona ile Türkiye’deki takımlardan birinin yapacağı bir maçın gelirinin Tay-Sachs araştırmalarına bağışlanması...

        4

        Cunduz Ailesi bir gece yarısı Azra’dan gelen çığlıkla başlayan kâbusta 3 yılı geride bıraktı. Tay-Sachs hastası bebeklerin hayatta kalma süresi 4-5 yıl. Bunun için baba Cunduz, “Azra’nın doğum günü gelsin istemiyoruz” diyor.

        5

        Mehmet Cunduz, İngiltere ve Amerika’da hastalıkla ilgili araştırmalar yapıldığını, amaçlarının Türkiye’de de araştırılması için farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

        6

        Cunduz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan araştırma için yardımcı olmalarını istedi.

        7

        ETO’O HAREKETE GEÇECEK

        Antalyaspor’un dünyaca ünlü futbolcusu Samuel Eto’o da ailenin çığılığına kulak verenlerden.

        8

        Eto’o’nun, daha önce oynadığı Barcelona, Inter, Real Madrid ve Chelsea ile iletişime geçerek Antalyaspor’la maç düzenlemeye çabaladığını söyleyen baba Cunduz, bu organizasyonun Tay-Sachs hastası çocuklar ve aileleri için çok önemli bir adım olacağını vurguladı.

        9

        TAY-SACHS NEDİR?

        Tay-Sachs hastalığı, oldukça nadir olan genetik geçişli bir hastalık. Beyinde aşırı miktarda yağ dokusu birikiyor. Bu birikim, sinir hücrelerini parçalayarak akli ve fiziki problemlere neden oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ