Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlaç sanayisinde 2 buçuk milyar TL'lik ithal ettiğimiz ilaçları Türkiye'de üretebilecek alt yapının oluşmasını planlıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta Gelecek Vizyonu" programında sağlık alanındaki hedeflerini anlattı. Sağlık ürünlerinde üretebilen bir ülke olmayı hedeflediklerini söyleyen Müezzinoğlu, tıbbı tüketim ürünleri ve tıbbi cihaz üretebilmeyi hedeflediklerini kaydetti. İlaç sanayisinde 2 buçuk milyar TL'lik ilaç ithal edildiğini ifade eden Müezzinoğlu, "İlaç sanayisinde 2 buçuk milyar TL'lik ithal ettiğimiz ilaçları Türkiye'de üretebilecek alt yapının oluşmasını planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda ithal ettiğimiz yaklaşık 2 buçuk, 3 milyar TL'lik ilacın da Türkiye'de üretilebilir alt yapısının kurulmasının çalışmalarını başlattık. Stratejik tıbbi ürünler alanında protez, kalp pili gibi belirli kademedeki tükettiğimiz tıbbi ürünlerin Türkiye'de üretilmesi veya tıbbi cihazların üretilmesi ile ilgili alım garantili projelerin alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'yi güçlü bir üretim yeri haline çevirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
"40 BİN YATAK KAPASİTELİ 230 TANE HASTANEMİZİ HİZMETE AÇACAĞIZ"
Müezzinoğlu, 40 bin yatak kapasiteli 230 hastanenin inşaatının devam ettiğini söyledi. Hastanelerin bir kısmının bittiğini, bir kısmının da yapım aşamasında olduğunu kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi:
"2016-2017 yılı sonu itibari ile biz 40 bin yatak kapasiteli 230 tane hastanemizi hizmete açacağız. Kamu-özel işbirliği ile şuanda inşaatları biten, yatırımları bizim açımızdan ihale süreci tamamlanmış 18 tane yaklaşık 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin de inşaatları devam ediyor. Ankara'daki Bilkent, Mersin'deki Mersin Şehir Hastanesi gibi. Bütün bunlar 2017 yılı sonu itibari ile hizmete girmiş olacak. Mersin Şehir Hastanesi'ni bu yıl haziran ayında hizmete sokmayı planlıyoruz. Bilkent'i de seneye yıl sonu itibari ile hizmete almayı planlıyoruz."
"3 MİLYAR DOLARLIK SAĞLIK TURİZMİNDEN BİR GELİRİ OLAN ÜLKE NOKTASINDAYIZ"
Müezzinoğlu, sağlık turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2002 yılında Türkiye'den 120 bin vatandaşın tedavi amacıyla yurt dışına gittiğini hatırlatan Müezzinoğlu şöyle devam etti:
"120 bin vatandaşımız her yıl yurt dışına sağlık için teşhis amaçlı veya tedavi amaçlı gidiyordu ve yaklaşık 1 buçuk milyar dolar yurt dışına para harcıyordu. Bugün geldiğimiz nokta, 2015 yılı rakamlarına göre 500 bini aşan bir rakamla sağlık turizminden hizmet alan yabancılar var ve 3 milyar dolarlık sağlık turizminden geliri olan bir ülke noktasındayız. Ama Türkiye'nin potansiyeli bunu çok rahatlıkla 2019 yılında 10 milyar dolara taşıyabilecek, 2023'de de yaklaşık 25 milyar dolarlara taşıyabilecek potansiyeli var. Bu nedenle önümüzdeki günlerde sağlık turizmi gibi bir ajansın kurulmasının yasalaşmasını hedefliyoruz."
İHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.