Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türk Toraks Derneği 'Nice Yaşlara' Kampanyası

        En sık ölüme neden olan, en sık sakat bırakan, iç gücü kaybına neden olan hastalıkların başında akciğer hastalıkları gelmektedir. Oysa ki bu hastalıkların hemen hepsi korunulabilir, önlenebilir hastalıklardır. İşte burada bu hastalıkların nedenleri ve nedenlerinin nedenleri çok önem kazanmaktadır. İstersek rahatlıkla önleyebileceğimiz bu hastalıklar için de halkımızın bilgisini artırmanın yaşamsal önemi olduğuna inanıyoruz.

        Türk Toraks Derneği, bu hastalıkların tıbbi tedavisinin yanısıra onları ortaya çıkaran sosyal bileşenlere de kafa yormakta ve bunlarla mücadele etmektedir. Tütün ve ürünlerinin kulanımı, hava kirliliği, mesleksel akciğer hastalıkları, fakirlik, beslenme ve fiziksel aktivite gibi.

        Kampanya ile ne yapmak istedik?

        Hemen hepsi korunulabilir, önlenebilir olan akciğer hastalıklarına dikkati çekmek ve bu hastalıkların mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanının takibinde olmasını vurgulamak adına derneğimizin ana sloganı “HAYAT NEFESLE BAŞLAR” ile yola çıktık.

        Evet, Nefes hayattır. Erişkin bir kişi dakikada ortalama 15 kez soluk alıp verir ve bunun farkında değildir. Her nefes alışta ortalama 500 ml havayı akciğerlerimize çeker, nefes verirken bunu tekrar dışarı atarız. Nefes ölçümü bizim en önemli tanı yöntemimizdir.Bu testi basitleştirip akılda kalmasını sağlayabilmek adına herkesin yılda en az bir kez yaptığıbasit birüfleme hareketini, nefes ölçüm testimizi çağrıştırması açısından kullanmak istedik.

        Yaş Günü Pastanı Üfleyebiliyor Musun?

        “Her sene yaş gününüzde nefesinizi ölçtüğünüzü biliyor muydunuz? Yaş günleri fırsattır” demek istedik. Kampanyanın sosyal medya ve medya aracılığı ile tüm Türk halkına ulaşmasını hedefliyoruz. Akciğer hastalıklarına esprili bir şekilde yaklaşarak, tüm kamuoyunda farkındalık yaratılmasını düşünüyoruz.

        “Pastanızdaki mumları 40 cm’den daha yakına mı yaklaşıp söndürüyorsunuz, Göğüs Hastalıkları hekimlerine başvurun!”

        Kampanya filminde hazırladığımız özel tasarım pastadaki mumlara öncelikle hastalarımızın üflemesini istedik. Sonrasında ünlülerin bu kampanyaya katılımlarını rica edecek ve çıkan esprili görüntüleri film haline getireceğiz. Kampanyayı akılda kalıcı ve sürükleyici kılmak için ünlülerin arkadaşlarına “meydan okumasını” isteyeceğiz. Daha sonra Türk Toraks Derneği'nin sosyal medya hesapları kamuoyuna verilerek kampanyaya uygun videoların hesaplara taglenmesini planlamaktayız.

        Kampanya sloganımız;

        “NİCE YAŞLARA, HER YAŞINIZDA PASTANIZDAKİ MUMLARI ÜFLEYECEK NEFESİNİZ OLSUN”

        Yaş günü pastasını üflemek, bu çoğumuz için çok özel, mutlu bir gün, yeni bir yaş, yeni bir umut demektir. Her mum hayatın ışığıdır, pastadaki mumlar çoğaldıkça yaşamın daha da çok aydınlanacaktır. Yeni ışığın kutlu olsun.

        Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ