Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Eşi tarafından ensesinden silahla vurulan Nuran Çakmak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti

        Serkan AKKOÇ/İSTANBUL

        Tekirdağ’da kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Nuran Çakmak’ın (35) yaşadığı trajik olay, başka bir kadına hayat verdi.

        26 Ocak akşamı meydana gelen olayda 3 çocuğunu alarak memleketi Ağrı’ya giden genç kadın, eve döndüğü gün kocası Abdullah Çakmak tarafından tabancayla ensesinden vuruldu.

        Abdullah Çakmak, mahkemece tutuklanırken; Nuran Çakmak kaldırıldığı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 8 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

        Beyin ölümü gerçekleşen Nuran Çakmak’ın organları ailesinin onayıyla bağışlandı. Nuran Çakmak’ın kalbi Ankara; karaciğer, 2 böbreği ve korneaları da İstanbul’daki hastalara nakledilmek üzere İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi yönlendirmesiyle alındı.

        Tekirdağ’da bunlar yaşanırken, yıllardır “polikistik” böbrek hastası olan ve diyalizle yaşamını sürdüren 6 çocuk annesi Revziye Altunova, tedavi amacıyla İstanbul’a gitmişti.

        Gençlik yıllarından beri böbrek hastası olan ve 3 yıldır diyalize giren Altunova’nın durumu iyiye gitmiyordu. Şanlıurfa’ya dönüş yolculuğuna saatler kala, saat 03.00’ü gösterirken Altunova Ailesi’ne hastaneden telefon geldi.

        Gelen telefonda kadavradan böbrek bulunduğu ve nakil yapılması için acil hastaneye gelinmesi isteniyordu. Apar topar hastaneye götürülen Revziye Altunova, Memorial Hizmet Hastanesi Organ Nakli Bölümü’nden Uz. Dr. Mert Altınel yönetimindeki ekip tarafından hemen ameliyata alındı ve nakil gerçekleştirildi.

        Altunova, “Hayatını kaybeden kişi için elbette çok üzülüyorum. Ömrünün sonuna kadar onun için duacı olacağım. Organlarını bağışlayan ailesine de teşekkür borçluyum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ