Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Çocuğunuzda kiloyu önlemenin 10 yolu
        1

        Prof. Dr. Temel YILMAZ / GAZETE HABERTÜRK

        Şişmanlık, çocuğun hayatını tehdit ediyor, ileriki yıllarda diyabete, kalp hastalıklarına davet ediyor, yaşam süresini kısıtlıyor. Bu konuda anne ve babalara çok iş düşüyor. Aslında küçük önlemlerle onlara gelecekte sağlıklı bir yaşam sunmak sizin elinizde. İşte 10 öneri...

        2

        - Çocukta sağlıklı beslenme eğitimine yaşamın ilk yıllarından itibaren başlayın. Bunun için evde özel bir gündem maddesi oluşturun, planlama yapın ve en önemlisi zaman ayırın.

        3

        - Evde sağlıklı ve dengeli gıdalardan meydana gelen bir mutfak oluşturun ve tüm aile fertleriyle sağlıklı beslenin. Çocuğa doğru örnek olun.

        4

        - Eve çocuğa zararlı olabilecek fast-food türü hazır yiyecekler, sosis ve salam gibi işlenmiş etler, kolalı içecekler sokmayın.

        5

        - Buzdolabında doğal gıdalardan yapılmış, farklı çeşitte albenisi olan sandviçler bulundurun. Unutmayın, çocuk acıkınca bulduğunu yer.

        6

        - Yemeği büyük ve tek bir tabakta, farklı ve dengeli yiyeceklerle hazırlayın. Porsiyonları kendinize göre değil, çocuğa göre daha küçük boyda planlayın.

        7

        - Salatayı sevdirin ve salatasız yemeğe başlamayın.

        8

        - Şekerle ödüllendirmeyin. Aile büyüklerine şeker, gofret, çikolata yerine taze ya da kuru meyve, kuruyemişler getirmesini rica edin.

        9

        - Akıllı telefon, iPad’le oynama zamanlarını sınırlayın. Bu zamanlar dışında kullanmasına izin vermeyin. Doğayı, hayvanları tanımasına olanak sağlayacak zaman yaratın.