Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Prof. Dr. Şansın Tüzün, HABERTÜRK’e konuştu

        Kurthan DEMİR/İSTANBUL

        İstanbulÜniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin düzenlediği “Sportif Rehabilitasyona Multidisipliner Bakış” konulu sempozyumda, spor yaralanmaları masaya yatırıldı. Çok sayıda bilim insanı ve sporcunun yanı sıra Mili Takımlar Sportif Direktörü Fatih Terim’in de konuşmacı olarak yer aldığı sempozyum, 2 gün sürdü.

        Sporcularda sezon öncesi değerlendirme ve analiz, sporcu beslenmesi, kadın sporculara özgü durumlar, sık rastlanan ayak bileği, diz, omuz, kalça sorunları gibi konular ele alındı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şansın Tüzün, bu alandaki eksiklikleri ve çalışmalarını HABERTÜRK’e anlattı.

        Türkiye’deki spor hekimi sayısının yetersizliğine dikkat çeken Tüzün, şöyle devam etti: “6 milyon lisanslı sporcu varken, 100’den az spor hekimi mevcut. Yani 75 bin sporcuya 1 spor hekimi düşüyor. Spor hekimlerinin büyük bir bölümü de sadece üniversite hastanelerinde istihdam edildiği için elit bir hekim grubu oluyor.

        Bu eksikliğin giderilmesi için fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanlarının da bu işe el atması lazım. Ortopedi ve fizik tedavi uzmanları, 2 yıllık bir eğitimle spor hekimi olabilmektedir.’’

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ