Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hanutçu müşteri başına 5 tl alıyor

        Ümran AVCI/İSTANBUL

        HABERTÜRK, vücuttaki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği lazer epilasyon uygulamasında oluşan merdivenaltı pazarı mercek altına aldı.

        Yasa ve mevzuata göre, lazer epilasyon, PRP, botoks, dolgu ve mezoterapi gibi işlemlerin güzellik salonlarında yapılması yasak. Ancak sağlık merkezlerinde bir hekim tarafından uygulanması gereken lazer epilasyon, botoks, mezoterapi, dolgu gibi tıbbi işlemleri, “kitabına uydurarak” yapan güzellik salonlarının sayısı her geçen gün artıyor.

        En büyük sıkıntı ise lazer epilasyonda yaşanıyor. Zira uzman eller tarafından yapılmadığında ciddi ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki bu riske rağmen kadınlar neden güzellik salonlarında lazer epilasyon yaptırmayı tercih ediyor? Tek neden sağlık risklerinden haberdar olmamaları değil.

        Fotoğraf:Sinan BİLGENOĞLU

        KAYITLI 7 BİN GÜZELLİK SALONU

        Tıbbi merkezlerde dermatoloji veya plastik cerrahi uzmanlarının denetiminde 3 bin-3 bin 500 TL’ye yapılan lazer epilasyonun fiyatı, güzellik salonu ya da kuaförlerde 800-900 TL’ye kadar düşüyor. Hatta bazı pratisyen hekimlerin, 2 bin 500-3 bin TL karşılığı güzellik merkezlerine diplomalarını kiraladıkları ileri sürülüyor.

        Uzmanlar, merdivenaltı tabir edilen yerlerde yapılan epilasyonla ciltte ciddi yanıkların yaşandığını belirtiyor. İstanbul’da 2 bini İstanbul Güzellik Uzmanları, Güzellik Salonu İşletmecileri, Kalıcı Makyajcılar ve Dövmeciler Esnaf Sanatkârlar Odası’na, kalanı da İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olmak üzere de 7 bin güzellik salonu var.

        Kayıtlı kuaför sayısı 17-18 bin. 10 milyonlarca TL’lik bir pazardan bahsedilse de sektör temsilcileri rakam vermekten kaçınıyor. İstanbul’da lazer epilasyonun merkezi Bakırköy ve Nişantaşı. Bakırköy’de bu tür merkezlerin yoğun olduğu yerlerde güzellik salonlarına hanutçuluk yöntemiyle müşteri çekiliyor.

        Bu kişiler müşterilere referans olması halinde 5 TL kazanıyor. Gaziosmanpaşa’da gittiğimiz bir güzellik merkezinde doktor diploması sorduğumuz yetkili, önümüze medikal üzerine bir sertifika koyarken, birçok yerde özel kampanya ve taksit imkânlarıyla epilasyon fiyatı 700 TL’ye kadar iniyor.

        DOKTOR KONTROLÜ ŞART

        Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Makbule Dündar, lazer epilasyonun uzmanların kontrolü altındaki merkezlerde yapılması gerektiğini söyledi. Dündar, uzmanların kullandıkları cihazın orijinalinin 100 bin Euro olduğunu kaydetti. “Türkiye’de hekim olmayan merkezlerde, kuaför salonlarında çatır çatır lazer kullanılıyor” diyen Dündar, ehil ellerde yapılmayan lazer epilasyonun körlüğe bile neden olabileceğini ifade etti. Dündar, “İkinci dereceye kadar ciddi yanıklar olabilir. Bazı yanıklarda kalıcı renk değişiklikleri olabilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ