Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık HABERTÜRK'e 'en iyi araştırma içerikli sağlık haberi' ödülü

        Türkiye o bebekleri konuşmuştu. İddiaya göre İstanbul’da özel bir hastanede tıbbi gereklilik olmadığı halde hijyen koşullarının hiçe sayılarak adeta rehin tutuluyordu. Haberin Habertürk TV ve Haberturk.com'da yayınlamasının ardından SGK ilgili hastane yetkilileri hakkında inceleme başlattı, ardından aralarındaki sözleşmeye uygun davranmadıkları gerekçesiyle cezai yaptırım uyguladı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu da hazırladığı raporla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        İstanbul Tabip Odası bu habere görsel kategoride yılın en iyi araştırma içerikli sağlık haberi seçti. Ödüller, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinlikle verildi.

        Ödülü alan Tülay Acar Ergin, “çok sürpriz oldu benim için. Bildiğim kadarıyla bu ödül için düzenlenen yarışma öncesi haberin sahiplerinin belirlenen tarihte başvurması gerekiyor. Bu süreci bilmiyordum. Ancak haberi kamuoyunda duyup, önerip aday gösteren İstanbul Tabip Odası yetkililerine teşekkür ederim. Onurla hatırlayacağım bir ödül olacak.”

        Ardından bana kamu yararı taşıyan, bu konuda farkındalık yaratan bu haberi yapma özgürlüğü ve fırsatı veren Habertürk TV yöneticilerine, haberi hazırlarken emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ