Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Göbek eriten yiyecekler
        1

        İşte o yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı besinler!

        2

        Kırmızıbiber: Halk arasında da kulaktan kulağa çokça duyduğumuz kırmızı biberin gerçekten metabolizmayı hızlandırmakta katkısı büyük. Ayrıca damarlardaki kötü yağların da temizlenmesini sağlıyor.

        3

        Sarımsak: Sarımsak da tokluk hissinin uzun sürmesini sağlayan besinlerden.

        4

        Yumurta: Diyetlerde çoğunlukla tok tuttuğu için tercih edilen yumurta da yağın çözülmesini sağlayıp aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıyor.

        5

        Yeşil Çay: Yeşil çay vücutta yap depolanmasına engel olmasıyla biliniyor. Gereğinden fazla tüketmediğiniz sürece metabolizma hızlandırıcı etkisi de var ve yeşil çay yardımıyla kolayca zayıflayabilirsiniz.

        6

        Turunçgiller: Portakal, limon, greyfurt gibi C vitamini yüksek besinler yağın daha hızlı çözülmesini ve dışarıya daha kolay atılmasını sağlıyor.

        7

        Muz: Muzda bol bulunan potasyum, metabolizmayı hızlandırıyor ve ödemi önlüyor. Kilo vermek için en keyifli yöntem olsa gerek!

        8

        Yoğurt: Son zamanlarda “yoğurt diyeti” ve türevlerini çokça duyuyoruz. Yoğurt fazla kilolara sebep olan yağları vücudumuzdan atarken metabolizmayı da hızlandırıyor. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştıran yoğurdu diyetlerinizde veya günlük beslenmenizde bolca tüketmeniz yararlı olacaktır.

        9

        Protein ve lif deposu olan siyah fasulye yağın depolanmasına karşı etkilidir ve açlık hissini azaltır.