Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enerjiyi yükseltmek için hareketler!

        İşten eve geldiniz, yorgunsunuz, canınız sıkkın. Belki dışarı çıkma planınız var ama hiç enerjiniz yok. Bu üç hareket ile enerjinizi yükseltebilirsiniz!

        DEVE POZU

        Yogayı diğer sporlardan ayıran özelliği, sizi zorlamadan, ter içinde bırakmadan, yumuşak hareketlerle enerjinizi arttırabilmesi.

        Arkaya eğilme pozları kalbi açan ve enerjinizi arttıran pozlar. Sabah kalkmakta zorlanıyorsanız, işte kendinizi yorgun hissediyorsanız deneyebileceğiniz bir poz.

        Dizlerinizi kalça genişliğinde açarak üzerine oturun, ayak parmaklarınız arkada bükülü olsun. Kalçalarınızı öne dizlerinizin üzerine doğru hareket ettirin. Göğsünüzü yukarı doğru açarken ellerinizi belinize veya esnekseniz bacaklarınızda ayak bileklerinize yakın bir noktaya koyun. Başınızı yukarıda tutabilir veya aşağı doğru bırakabilirsiniz. 30-60 saniye pozda kalın.

        GÜVERCİN POZU

        Eğer dalgınsanız, kafanız bir şeye takıldıysa bu vücudunuzu da etkiliyor. Enerji tıkanması özellikle kalça bölgesini etkiliyor. Güvercin pozu kalça kaslarını açmak için en etkili pozlardan biri.

        Bu poz için önce ellerinizin ve dizlerinizin üzerine gelin. Sağ dizinizi, diziniz ve üst bacağınız tam kalçanızla aynı hizada olacak şekilde öne kaydırın. Alt bacağınızı üst bacağınızla mümkün olduğunca 90 derece olacak şekilde bükün. Ayak bileğiniz önünüzde yere yan yatmış olmalı. Her iki kalçanızı yerde tutmaya çalışın. Eğer bacağınızı bükünce sağ kalçanız yerden yükseliyorsa altına bir yastık, blok veya battaniye koyabilirsiniz. Bu pozda dizlerinizde kesinlikle acı veya ağrı hissetmemeniz çok önemli. Hissederseniz pozdan çıkın.

        Dikkatli bir şekilde bacağınızın üzerine uzanıp her bacakta 2 dakika kalmaya özen gösterin. Bu pozun ne kadar güçlü bir etkisi olduğuna inanamayacaksınız.

        AMUDA KALKMA VE BACAKLARI DUVARDA YUKARI UZATMA

        Vücudu ters döndüren hareketler enerjinizi dengelemeye yarar. Özellikle de kafanız sürekli meşgulse, düşüncelerinizi durduramıyorsanız, amut gibi kalbinizi başınızın üzerine getiren hareketler sakinleşmenizi sağlar. Aynı zamanda sindirime ve hormon dengesi için de faydalıdır. Amuda kalkmayı bilmiyorsanız tecrübeli bir yoga eğitmeni ile denemeniz en sağlıklısı olur. Eğer amuda kalkmak zor gelirse aynı faydayı, yere yatıp bacaklarınızı duvarda havaya kaldırarak da sağlayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ