Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Rezene çayının faydaları nelerdir?

        Uzun bir ömre sahip rezene, sene boyunca bulunabilen bir bitki çeşididir. Oldukça heybetli olabilir ve 2 metreye kadar uzayabilen boyları bulunuyor.Bitkiye ait soğan ve yaprakları yemeklerde, tohumları ise çayını hazırlamakta kullanılır. Çay olarak tüketildiğinde vücuda birçok faydasıolduğu söyleniyor.

        Son yıllarda özellikle emziren kadınların, bebeklerinde ve kendilerinde görülen gaz şikâyetlerini hafifletmesi sebebiyle, yeni doğum yapan kadınların vazgeçilmezi olmuştur.

        Normal şartlarda da gaz şikâyetleri, hazımsızlık sorunları olanlar yemeklerin içinde az miktarda kullanabilir ya da öğünlerden sonra çay olarak tüketebilir. Rezene bitkisinin hazır poşette olanlarını tüketmek yerine doğal olanını bulup kullanmanız daha faydalı olacaktır. Ancak aşırı kullanımı konusunda tedbirli olunması gereklidir.

        REZENEÇAYININFAYDALARI NELERDİR?

        Rezene bitkisi, herhangi bir şikâyet hissedilmeksizin C ve B vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum ve potasyum minerallerini barındırmasından ötürü vücudu güçlendirmek amacıyla kullanılabilir. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kemik yapısının sağlamlaşmasında etkili olan, antioksidan özelliği bulunan bir vitamindir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, sindirim zorluğunda, bağırsak parazitlerinde, göz hastalıklarında tedavi amacıyla kullanılmaktadır.

        Bilgihanem.com'un haberine göre; Rezene bitkisi ile hazırlanan çayın, adet döngülerini düzene soktuğunu ve adet dönemi sancılarını hafiflettiği belirlenmiştir. Dismenore rahatsızlığı bulunanların bulantı, kusma ve baş ağrısı gibi şikâyetlerini hafifletmek amacıyla da kullanılmıştır. Öğünlerin ardından 4 adet rezene tohumu tüketmek nefesin tazelenmesini ve ağız kokusunun giderilmesini sağlar. Ayrıca rezene çayı ile ıslatılan pamukla gözlerinizi silerseniz; gözün dezenfekte edilmesini sağlamış olursunuz. Emziren kadınlar kendilerindeki ve bebeklerindeki gaz şikâyetlerini azaltması sebebiyle ara ara kullanabilirler.Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Bununla beraber vücudu ödemden de kurtarır. Kullanan kişilerce diş ve kemik ağrılarının hafifletilmesini sağladığı söylenmiştir.

        REZENE NASIL KULLANILIR?

        Genellikle çay olarak tüketilmektedir. Bununla beraber tohumları çiğnenerek de tüketilebilir. Bu şekilde kullanıldığında nefesi tazelemektedir. Bitkisel çay olarak tüketileceği zaman doğru demlemek gerekir. Bunun için bir fincan suya 1 kaşık rezene tohumu atılır. Suyun kaynamasından sonra fincana alın ve 10 dakika daha demlenmesi için bekleyin. Ardından tanelerini ayırın ve suyunu ılık şekilde tüketin. Tat vermek adına içerisine limon ya da bal ilave edebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ