Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Pendikli doktorlardan ‘Bir İyilik Eylemi' kampanyası

        Kurthan DEMİR/ GAZETE HABERTÜRK

        Kökhücre ve kan bağışlayarak Kızılay’a destek veren İstanbul Pendik Bölge Hastanesi doktorları ve çalışanları ile hasta yakınları, daha fazla kan bağışı yapılabilmesi için “Bir iyilik eylemi” başlattı.

        “Bir iyilik eylemi” kapsamında hastane bahçesinde kurulan bağış noktasında çalışanlar ve hasta yakınları kan bağışladı.

        Pendik Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, nüfusun sadece yüzde 1’in kan verdiğine işaret ederek sağlıklı insanların hayat veren kan bağışında bulunmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

        ‘ASIL VE INSANCIL BIR HAREKET’

        Türkiye’de kan bağışlayanların sayısının çok az olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Göksoy, “Nüfusun sadece yüzde 1’i kan bağışında bulunuyor. ‘Kan verirsem zarar görürüm’ düşüncesinin tam tersine kan verildiğinde kemik iliği de çalışarak damar sisteminde genç kan hücresi sayısı artar. Bu genç hücreler dolaşıma katılınca bağışçı daha dinç olur. Bağışlanan kan 450 ml dolayında. Vücudumuzda ortalama 6 bin ml kan bulunur. Alınan kan bedendeki kanın yaklaşık 1/13’ü ve kesinlikle zarar vermez. Bu değerli yaşam iksirinin yerini alabilecek madde, maalesef yapay olarak üretilmiyor. Tek kaynağı insan. Hemoglobin ölçümü normal olan herkes, iki ay ara ile kan bağışlayabilir. Bu eylem ile bekleyen binlerce hastanın hayatını kurtarmak insani sorumluluktur. Unutmayalım, hastalar için yerine başka hiçbir şey konulmayan tek ‘hediye’ kandır. Kalp ameliyatına girenlere ve organ nakli hastalarına ve lösemi, kanser tedavisi görenlere her an acil olarak kan gerekebilmekte. İhtiyacı olan hastalara kampanyamızın çare olacağını umut ettiğmiz için burada toplandık. Kan bağışında Kızılay’a destek gerçek bir iyilik eylemi. Üstelik bir gün gelecek bize de lazım olacak. Tam da bugünlerde gönüllü kan bağışı en asil ve insancıl bir hareket” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ