Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türk Eczacılar Birliği'nden ilaç protokolü hakkında açıklama geldi!

        Türk Eczacılar Birliği,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamayı yetersiz bulduklarını söyleyerek, talepleri yerine getirilmezse1 Mart'ta ilaç temini protokolünü yenilemeyeceklerini açıkladı.

        BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

        Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymen Soylu, eczanelerin makul taleplerini karşılayacaklarını söylemişti.

        Bakan Soylu, "Çalışmalar gerçekleştirildi, bir süre var. O süreleri aşmadan bu ödemeyi yapmaya çalışıyoruz. Geçici düzenlemeyle beraber 8 vilayete reçeteleri dağıttık, onlardan cevap bekliyoruz. Takdir edersiniz ki; kurumumuzun kanununa göre; bunları tetkik etmeden bir değerlendirme yapabilmemiz mümkün değil. Buna da uymamız gerekir, böyle de bir yükümlülüğümüz var. Aynı zamanda Ankara'da da çok yakın bir süreç içerisinde 110 eczacımıza Sağlık Bakanlığı'yla birlikte ortaklaşa, genel prosedür çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'muzu da temin ederek yakın bir süre içerisinde burdaki sistemimizi de işler hale getireceğiz bu birincisi, burada herhangi bir aksama olmayacak. Bunu eczacı paydaşlarımızla paylaşmak isteriz." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ