Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan zayıflama hapları açıklaması

        Zayıflama haplarının satışı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu tür hapları bilinçsiz kullanmanın insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük olduğunu söyleyerek, 2016'nın son 3 ayında 131 internet sitesinin kapatıldığını söyledi.

        Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

        "İlaç veya ilaç mahiyeti verilmiş ürün tüketmek, insanın kendi kendine yapabileceği en büyük kötülüktür hatta intiharıdır diyebilecek durumdayız. Çünkü ilaç o konuda uzman olan birinin tavsiyesiyle reçete edilmesi veya değerlendirilmesiyle kullanabileceğimiz bir ürün olmalı.O anlamda her zaman söylediğim gibi toplumsal duyarlılığımız özellikle de sağlıkla ilgili alacağımız her zerre mutlaka hekim ve uzman kontrolünde olmalı.

        300 BİN TL PARA CEZASI

        Sağlık ürünü süsü verilmiş veya zayıflama ilacı gibi anlam yüklenmiş ürünlerin internet ortamında satışıyla ilgili önemli yasal düzenlemelerimiz var. 20 bin TL'den 300 bin TL'ye varan caydırıcı para cezaları ve kapatma cezaları var. Ama yine de bunlara rağmen sanal dünyayı kontrol etmek çok da mümkün olamıyor ne yazıkki. Bu anlamda 2016'nın son 3 ayında 131 internet sitesi kapatıldı ama siz bugün kapatıyorsunuz yarın yeni isimle açılıyor.

        1 yıl ila 5 yıl arasında hapis cezası var ama muhataplar yalnızca Türkiye içinde organizasyon yapmadığı için yasalarla çok köklü çözümler üretebilmek konusunda arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamıyoruz.

        YA ÖLDÜRÜYOR YA ENGELLİ BIRAKIYOR

        Bunu toplumsal bilinçle yakalayabiliriz, prim vermemek için bunlara itibar etmemek,bu konutoplumumuzun en büyük duyarlılığı olmalı. Her noktada aile hekimlerimiz, hastanelerimiz, uzmanlarımız, diyetisyenlerimizvar. Sağlıklı bir yöntem yerine sağlıksız bir yöntemi tercih etmemiz mümkün değil. Yoksa ya hayatımızı kaybederiz ya engelli oluruz, bir organının tahrip olduğu veya sağlıklı yaşamın bozulduğu süreçlere gireriz, kendi elimizle kendimize kötülük yapmış oluruz.

        Yeni düzenlemelerimiz var ama hadiseleri yeni düzenlemeleredayandırarak çözme umudunu kamuoyuna vermekten ziyade kendi sorumluluklarımızı güçlü bir şekilde yerine getirebilirsek, sanal dünyada dünyanın bile kontrolünü yapmakta zorlandığı bir yapıyla mücadelenin muhattabı olmayız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ