Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Doğal afrodizyaklar nelerdir?
        1

        Yıllar boyunca birçok besin afrodizyak olarak adlandırılmış ve tüketilmiştir. Bugüne kadar sadece incir ve çilek gibi meyvelerin bu işlevi yerine getirdiğini düşünüyorsanız, bu listeye göz atmanız gerekecek...

        2

        1. Somon balığı

        Romantik bir yemekte tüketeceğin lezzetli bir somon balığı afrodizyak etkisi gösterir. Libidonu artıracak vitaminler açısından, seratonin salgılanımını tetikleyen omega 3 açısından ve enerji kaynağı olan bol protein içermesi bakımından somon balığı sürprizler yaratmak için bire bir.

        3

        2.­ Patlamış mısır

        Patlamış mısırın kokusu esrarengiz bir biçimde cinsel isteği artırıyor. Araştrmalar, patlamış mısırın
        kokusunun partnerinin penisindeki kan akışını yüzde 9 oranında artırdığını gösteriyor.

        4

        3. Yulaf ezmesi

        Yulaf ezmesi sana hiç seksi çağrıştırmıyor olabilir. Ama partnerinin cinsel isteğini artırmak ve testosteron seviyesini en üst seviyeye çıkarmak için bire bir.

        5

        4.­ Bal

        B vitamini açısından zengin olan bal, bor içerdiği için estrojen salgılanımını tetikliyor. Ayrıca partnerin için de tam bir testosteron kaynağıdır.

        6

        5­. Ananas

        C vitamini zengini ananas, iktidarsızlık sorununa çözüm sağlıyor.

        7

        6.­ Çam fıstığı

        Bazıları tarafından en güçlü afrodizyak olarak lanse edilen çam fıstığı, aynı zamanda partnerinin daha iyi erekte olabilmesi için gereken çinko kaynağıdır.

        8

        7­. Avokado

        Omega 3 açısından zengin olan avokado dopamin seviyesini yükseltiyor ve Aztekler’den bu yana afrodizyak olarak kullanılıyor.

        9

        8.­ Nar

        Antik Yunanlılar’ın ve Romalılar’ın tanrıça Afrodit ile bütünleştirdiği bir meyve olan nar, aynı zamanda Kama Sutra’da da afrodizyak olarak öneriliyor.

        10

        9­. Roka

        Romalılar ve Eski Mısırlılar tarafından afrodizyak olarak kullanılmış bir sebze olan roka, cinsel aktiviteler için gerekli olan birçok vitaminin kaynağıdır.

        11

        10­. Fesleğen

        Eski çağlarda kadınların göğüslerine sürdükleri fesleğen erkekleri baştan çıkarıcı bir özelliğe sahip. Günümüzdeki araştırmalar da eski çağlardaki inanışları onaylar nitelikte.

        12

        11­. Badem

        Badem hamile kalma ihtimalini artırmasıyla bilinir ve kokusu cinsel isteği artırıcıdır.

        13

        12.­ Vanilya

        Vanilyanın cinsel gücü aromasında saklı.İster mutfakta vanilyalarla mucize yarat, istersen de küvetine biraz vanilya katarak partnerinle farklı bir deneyim yaşa.

        14

        13.­ Damiana çiçeği

        Meksika çıkışlı olan bu çiçekli bitki uzun yıllardan beri Güney Amerikalılar’ın seks hayatına renk katıyor. Bu bitkinin tüketimi, içerdiği kimyasallar sayesinde genital bölgedeki duyarlılığı artırıyor.

        15

        14­. Kakule

        Zencefilgillerden bir baharat olan kakule, uzun zamandır cinsel fonksiyonlardaki bozuklukların ve erkekler için erken boşalmanın tedavisinde kullanılıyor. İçerdiği sineyol maddesi, uygulandığı bölgede kan akışını hızlandırır.