Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "Sağlık gönüllüsü" öğretmenler geliyor

        Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Sağlık Dostu Okul Projesi"nde öğretmenlerin de yer alması planlanıyor. Okullarda "sağlık gönüllüsü öğretmenler" tarafından sınıf ve okul düzeyinde farkındalık yaratmak amacıyla, sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıklardan korunma konusunda kampanyalar düzenlenecek.

        Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılarak yürütülen projeyle okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarının teşvik edilmesi, sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi hedefleniyor. Projenin bir ayağını da öğretmenler oluşturuyor.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Okullarda sağlık temsilcilerimiz ve sağlık gönüllüsü öğretmenlerimiz olacak. Sınıf ve okul düzeyinde farkındalığı oluşturmak için sağlıklı beslenme ve kötü alışkanlıkların önlenmesi konusunda duyarlılıkla ilgili kampanyalarımızı oluşturacaklar" dedi.

        "İNSANLARIN SAĞLIKLI HAYALLER KURMASINA VESİLE OLMAK HAYALİMİZ"

        "Sağlıklı Yaşama Merhaba" araçlarını da Bursa'dan yola çıkardıklarını anlatan Müezzinoğlu, "150 sağlıklı yaşam aracı ile, insanımıza hasta olmadan sağlıklı beslenme, obezite, şeker rahatsızlığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadelede ne yapması gerekir, onları aktaracağız. Gezici sağlık araçlarıyla köylere, mahallelere, pazar alanlarına, vatandaşın yoğun olduğu bölgelere, okullara giderek sağlıklı yaşam kültürünü aşılayacağız." ifadesini kullandı.

        Gezici araçların okul bahçeleri, pazar yerlerinin giriş çıkışları ile kalabalık yerler ve il merkezlerinde yer alacağını aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        "Görselleri ve anonsları ile organ bağışı, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamla ilgili çok değişik sağlık alanlarında hem halkı bilinçlendirme hem de değişik mekanlarda vücut kilo endeksini ölçümü gibi sağlık ile pek çok konuda bilgi verebilecek ve arzu ettiğimiz her yere, her köye gidebilecek, toplumla iletişimi sağlayacak, sağlık bilincini yükseltecek yeni bir projedir. Hasta olduktan sonra iyi olma hayali kurmaktansa insanımızı sağlıklı bir yaşamın mensubu yapmak, insanın sevdikleri ile birlikte sağlıklı hayaller kurmasına vesile olmak bizim en büyük hayalimiz."

        Müezzinoğlu, 9 Nisan'da İstanbul'dan başlattıkları ve alışveriş merkezlerini kapsayan "Hareket Her Yerde" projesi ilgili de değerlendirmede de bulundu.

        Kampanya ile farkındalık oluşturmak adına, günün belirli saatlerinde alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenlerin ve asansörlerin kapatılarak merdivenlerin kullanılmasının teşvik edildiğini belirten Müezzinoğlu, "Alışveriş merkezlerinde günün belirli saatlerinde yürüyen merdivenlerin, asansörlerin çalışmadığı, merdivenlerin kullanıldığı bir kampanya başlattık. Sloganı 'Hareket Her Yerde'. Sinemalarda film aralarında bu süreçlerde 'Hareket Her Yerde' sloganı ile hareket yapan hocalarımız film arasında sahneye çıkarak izleyicilere hareketin her yerde olabileceği algısını yerleştirmek için bir eylem başlattık. Alışveriş merkezlerine de 'sağlık dostu' plaketi vereceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ