Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Modern dünyanın çocuklara zararı konuşuldu

        Ruh Sağlığı Uzman Kadınlar Derneği (RUHSAK), Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla modern dünyanın çocuklara zararı ile ilgili ‘çocuk’ça sempozyumu düzenledi.

        Taksim’de bir otelde düzenlenen sempozyumda çocukların modern dünyanın zararlarına karşı nasıl korunması gerektiği ele alındı.

        Sempozyuma ilişkin konuşan RUHSAK Başkanı Zeynep Tuğba Akay, “2011 yılında bir sivil toplum kuruluşu olarak yola çıktık. 2 yıl kadar önce de dernek olduk, öğrencileri ve çalışanları bir araya getirmek amacıyla. Toplumun ruh sağlığı konularında ne yapabiliriz, nasıl hizmet üretebiliriz, nasıl önleyici, koruyucu tedavilere el atabiliriz gibi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda da bir sempozyum yapmayı uygun gördük. Beyoğlu Belediyesi de bu konuda bize katkı verdi. Projemiz sadece çocuk ve kadın üzerine değil, toplumun bütününün ruh sağlığının etkilendiği konulara ek atmaya, ne yapabilirizi konuşup, proje üretmeye çalışıyoruz.

        ‘DOĞAL OLANI BOZUYOR’

        Modern toplumun olumsuz etkilerinden çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz diyerek bu sempozyumu oluşturduk. Modern dünya birçok çeşit sunuyor bize. Bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da sıkıntılar getiriyor. Doğal olanı bozuyor. Sürekli bunlarla muhatap olduğu için doğadan, sosyallikten, ailesi ile temas etmekten uzaklaşıyor. Gelişimlerini engelliyor. Konuşma gecikmeleri, dikkat problemleri oluyor” dedi.

        Modern dünyanın çocuklara zararı, düzenlenen ‘çocuk’ça sempozyumunda masaya yatırıldı. Programda çocukların dünyasını, düşünce ve ihtiyaçlarını doğru şekilde anlamak; kalıcı çözümler oluşturacak politikaların üretilmesine fikri altyapı hazırlamak gibi konular işlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ