Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mustafa Sağır: En büyük hayalim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmak

        Tarlalarında bulduğu kimyasal maddelerin patlaması sonucu kollarını kaybeden, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 ay önce çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır, (29) tedavisinin tamamlanmasının ardından evine geldi. Ameliyattan sonra ilk kez Besni ilçesine bağlı Kutluca köyündeki baba ocağına dönen Sağır, ailesiyle hasret giderdi.

        Sağır, yaptığı açıklamada, kol nakli yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Güzel hayaller kurmaya başladığını anlatan Sağır, şöyle dedi: "8 sene önce geçirdiğim bir kaza sonucu kollarımı kaybettim. 8 sene boyunca hiç hayalim yoktu ve artık güzel hayaller kuruyorum. Şu an kendimi 23 yaşında hissediyorum. Kaza geçirdiğim zamanda 23 yaşındaydım. Büyük bir mutluluk, güzel bir sevinç, aileme kavuştum, arkadaşlarıma, köyüme kavuştum. Emeği geçen bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Organ bağışının önemine de dikkati çeken Sağır, organ bağışı gönüllüsü olduğunu belirterek, herkesi gönüllü olmaya davet etti.Köyüne iki haftalığına geldiğini anlatan Sağır, izninin ardından fizik tedavi süreci için 12 Mayıs'ta tekrardan Antalya'ya gideceğini aktardı.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Sağır, "Sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim. Emekleri var ve Sağlık Bakanlığı olarak çok yardımcı oldular. Allah izin verirse ben de onları ziyaret edeceğim. Sayın Valimize ve Kaymakamımıza da çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Sağır, sağlığına kavuştuktan sonra düğün yapmayı düşündüğünü de dile getirdi.

        "EN BÜYÜK HAYALİM CUMHURBAŞKANIMIZLA TOKALAŞMAK"

        En büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaşmak olduğunu söyleyen Sağır, "8 sene engelli olarak kaldım. Engellilere çok faydası oldu, çok destekleri oldu Sayın Cumhurbaşkanımın. Çünkü çok sevilen bir insan, engelli olsun, öksüz olsun, yetim olsun. Çok duyarlı bir insan. Yani Cumhurbaşkanım babacandır. Kollarını öksüzlere, yetimlere açmıştır. En büyük hayalim Cumhurbaşkanımla tokalaşmak." sözlerine yer verdi.

        "OĞLUMLA ÇOK ÇİLE ÇEKTİK"

        Anne Sevil Sağır, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Allah kimseyi dar günlerde bırakmasın ve inşallah herkes de mutlu olur. Oğluma organ bağışında bulunanın inşallah kemikleri cennetin içinde olsun. Oğluma canım kurban olsun. Oğlumla çok çile çektik." dedi. Baba Mustafa Sağır ise mutluluklarının anlatılmaz bir duygu olduğunu ifade etti.Yetkililere teşekkür eden Sağır, "Ben sanki oğlumu yeni dünyaya gelmiş bir bebek olarak gördüm. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum, iyi olmasını da bekliyorum. Doktorlarına ve bütün ekibe ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vali Beyimiz aradı, Kaymakamımız aradı. Hepsine çok teşekkür ediyorum ve ziyaretimize de bekliyorum" diye konuştu.

        Adıyaman'da 8 yıl önce tarlada bulduğu amonyum sülfat ile amonyum nitrat karışımının patlaması sonucu iki kolunu da kaybeden Mustafa Sağır'a, 2 Şubat'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları nakledilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ