Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 37 yıllık kocasına böbreğini verdi

        Batman'da 11 çocuk annesi Medine Tekin, böbrek hastası 37 yıllık kocasına bir böbreğini vererek, tekrar hayata dönmesine yardımcı oldu. "Gerekseydi, ikinci böbreğimi de verirdim" diyen anne Tekin'e çocukları da Anneler Günü'nde altın yüzük hediye etti.

        Batman'da yaşayan Telekom Başmüdürlüğü'nden emekli, 3 yıllık böbrek hastası 61 yaşındaki Ali Tekin'e 37 yıllık hayat arkadaşı ve 11 çocuk annesi Medine Tekin (53), bir böbreğini vererek, yeniden hayata tutunmasını sağladı. Çarşamba günü İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde düzenlenen bir operasyonla böbrek nakli gerçekleştiren Tekin çifti bugün uçakla memlketleri Batman'a döndü.

        Havaalanında çocukları tarafından karşılanan Tekin çifti, daha sonra Kültür Mahallesi'ndeki evlerine giderek diğer çocuklarıyla bir araya geldi.

        "GEREKSEYDİ İKİ BÖBREĞİMİ DE VERİRDİM"

        11 çocuk annesi 53 yaşındaki Medine Tekin, 37 yıllık kocasına bir böbreğini verdiğini ancak gerekseydi iki böbreğini de vermeye hazır olduğunu söyledi. Eşine verdiği böbrekle 37 yıllık evliliklerinin perçinleştiğini belirten Anne Tekin, "Yıllardır evliliğimiz sürüyor. Bugüne dek aramızda hiçbir kırgınlığımız olmadı. İstanbul Acıbadem'de ikimizin ameliyatı kısa sürede tamamlandı. Ameliyat başarıyla geçti. Eşime bir böbrek gerekiyordu verdim. Eğer iki böbrek istenilseydi, ikisini de verirdim. Mutluluğumuz organ nakliyle daha da perçinleşmiş oldu" dedi.

        "EŞİM, SEVE SEVE BÖBREĞİNİ VERDİ"

        Telekom emeklisi 61 yaşındaki Ali Tekin, 3 yıldan beri böbrek rahatsızlığından tedavi gördüğünü ancak iyileşmediğini belirterek, "Böbreğim iflas etmişti. Böbrek nakli kaçınılmazdı. 37 yıllık eşim Medine ile kan grubumuz aynıydı. Eskisi gibi doku uyuşmazlığı artık sorun olmuyor. Eşim, benim böbrek nakli için herhangi bir arayışa girmemi istemedi. Seve seve böbreğini vereceğini söyledi. Üç gün önce böbrek nakli için İstanbul-Acıbadem'e gittik. Bir günde ikimizin ameliyatı başarılı geçti. Anneler gününde de Batman'a dönüp çocuklarımıza sürpriz yaptık" diye konuştu.

        ANNEYE ALTIN YÜZÜK

        Tekin çiftinin İstanbul'da sosyoloji okuyan üniversite öğrencisi kızları Songül Tekin de babasının iyileşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok mutlu olduk, yani anneme ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir fedakarlık gösterdi. Aynı şekilde annem böbrek yetmezliği hastalığı yaşasaydı, babamın da fedakârlık yapacağından emindik. Bu hareket örnek olacak bir davranış, anneme tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu fedakarlığı yapan annem bizim için de yapacağından eminiz. Anneler günü nedeniyle annemize altın yüzük aldık. Öyle mutlu olsun istedik, çünkü o da babamı mutlu etti" şeklinde konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ