Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bağımlılıktan ayıklığa geçen hastalara diploma

        GAZETE HABERTÜRK

        Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde (BRSHH), bu yıl 33’üncüsü düzenlenen “Bağımlılık Dayanışma Günü” etkinliğinde bağımlılıktan ayıklığa geçen hastalara diploma verildi.

        BRSHH Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, hastanenin eğitim salonunda, alkol ve madde bağımlığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bağımlılığın zarar verici sonuçlar doğuran bir beyin hastalığı olduğunu söyledi.

        Bağımlılığın sadece madde kullanan kişileri değil, aileleri, çevreyi ve toplumu da etkilediğini, bunun önemli kayıplara neden olduğunu vurgulayan Kurt, bağımlılığı engellemenin en önemli ayağının bilinçlenme ve eğitim olduğunu dile getirdi.

        Kurt, “Böyle bir vazife öncelikle devlete, kamu kurumlarına, ebeveynlere ve öğretmenlere düşmektedir. Öncelikle kişinin tedavi olma isteğinden ve kendi rızasından yola çıkmaktadır. Psikiyatr, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, rehber öğretmenler, aileler, yakın arkadaşlar ve bağımlı kişiler işbirliği içinde olmalıdır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ