Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne karnındaki bebeğe 4 kez kan nakli yapıldı!

        Şanlıurfa'da, 8 çocuğunu kansızlık nedeniyle kaybeden kadının 9'uncu çocuğunda da aynı sorun yaşanınca, bebeğe anne karnında 4 defa kan nakli yapıldı. Sigorta Mahallesi'nde yaşayan Zeliha Ak (42), biri 19, diğeri 16 yaşında iki sağlıklı çocuğunun ardından hamile kaldığı 8 çocuğunu da kansızlık nedeniyle kucağına alamadan kaybetti.

        DÖRT DEFA KAN NAKLİ YAPILDI

        Son çocuğuna hamile kalan Ak, hamileliğinin 5'inci ayında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde yapılan muayenesinde, bebeğinde aynı hastalık tespit edildi.Yaklaşık 3 ay boyunca Dr. Mehmet Aytaç Yüksel tarafından takip edilen anne karnındaki bebeğe, aralıklarla 4 defa kan nakli yapıldı.

        Zeliha Ak, hamileliğinin 8'inci ayında "Ravza Gül" ismini verdikleri bebeği dünyaya getirdi. Bir kilo 700 gram doğan kız bebek, 15 gün boyunca doktor nezaretinde kuvözde kontrol altında tutuldu.Bu sürenin ardından 2 kilo 100 grama çıkan Ravza Gül'ün kontrollerinde herhangi bir sorunu bulunmayınca aileye teslim edildi.Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Şeyhanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, annenin daha önce 8 kez çocuğunu kaybettiğini ve kendilerine başvurması üzerine anne karnındaki bebekle ilgili tetkikler yaptıklarını söyledi.Yapılan araştırmada çocukta kan eksikliği bulunduğunu ve bunun devam etmesi halinde çocuğun hayatını kaybetmesi riski taşıdığını dile getiren Şeyhanlı, şöyle konuştu:"Doktor kontrolünde periyotlarla 4 defa kan nakli yapıldı. 34'üncü haftada çocuğumuzun sezaryen ile doğumu gerçekleşti. 15 gün boyunca bebek sıkı bir şekilde kontrol altında tutuldu. Bugün çok şükür bebeği ailesine sağlıklı bir şekilde teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Doktor Aytaç Bey başta olmak üzere tüm ekibimize teşekkür ediyorum."Anne Ak ise 16 yıl sonra yeniden çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, doktorları Mehmet Aytaç ve ilgililere teşekkür etti.Baba Yahya Ak ise uzun bir aradan sonra baba olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ