Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık çalışanları, sigarayı bırakarak örnek oldu!

        İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı 19 sağlık çalışanı, sigarayı bırakarak örnek oldular, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle teşekkür belgesi ile onurlandırıldılar.

        İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli 19 sağlık çalışanı, sigarayı bıraktı. Bunun üzerine İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ve İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur'un katılımı ile tören düzenlendi. Törende, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan, sekiz çevre sağlığı teknisyeni, üç hekim, iki ebe, bir tıbbi sekreter, bir sekreter, bir hemşire, bir veri giriş çalışanı ve bir de ziraat mühendisi olmak üzere, 19 sağlık çalışanına teşekkür belgesi takdim edildi.

        "SİZ SAĞLIĞINIZ İÇİN BİR ADIM ATIN, BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM"

        Tören, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur'un açılış konuşması ile başladı. Salnur konuşmasında, "Sigarayı bırakanlara soralım; en etkili ne oldu? Geçen aylarda Kanser Daire Başkanlığı'nın açıkladığı bir oran var. Akciğer kanserleri düşüş oranı. Bu, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, sigarayla mücadelemizde bizleri şevklendiriyor ve motive ediyor. 2008 yılında her iki gençten biri sigara kullanıyormuş. Şimdi her dört gençten biri sigara kullanıyor. Bu yıl Bakanlığımızın tütünle mücadeledeki ana teması gençler. Tütünsüz gençlik olarak ana temayı belirledi. Buradaki 19 arkadaşımızı tebrik ediyorum ve sigarayı bırakmak isteyen herkese sesleniyorum; siz sağlığınız için bir adım atın, biz elimizden geleni yapalım" dedi.

        "ÖZEN GÖSTERMEMİZ GEREKEN BİR DURUM"

        Vali Yardımcısı Celal Ulusoy da, "Sigarayla mücadele hayatın her aşamasında sürdürülmeli. Sağlıkçılar olarak, yöneticiler olarak toplumun önünde olan, toplumun içinde olan, topluma iyi şeyler öğütleyen, iyi öneriler getiren ve bunu davranış olarak da göstermesi gereken kişileriz. Bu nedenle sigara konusu tamamen görsel olduğu için, izlendiği için ve herkesi bir şekilde dikkat etmeye zorladığı için bizim daha da özen göstermemiz gereken bir durum. Herkes şunu söylüyor; 'öğretmenlerle ve sağlıkçılarla ilgili olarak bize sigaranın zararlarını anlatıyorlar ancak kendileri bunu fark etmelerine rağmen niye içiyorlar.' O yüzden sizleri kutluyorum. Örnek olduğunuz için, hesap verebilirlik durumunda olduğunuz için, kendinizle ve çevrenizle barışık olduğunuz için kutluyorum. Sadece 31 Mayıs değil, bütün zamanların sigarasız günler olarak geçmesi konusundaki çabanızı destekliyorum" diye konuştu.

        RESİM SERGİSİ AÇILDI

        Konuşmaların ardından, sigarayı bırakan kişilere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi törenine geçildi. Sigarayı bırakan sağlık çalışanları, sigarayı bırakmaları konusunda destek aldıkları 'Sigara Bırakma Poliklinikleri'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Tören alanında ayrıca bağımlılık ile tütün bağımlılığı ve diğer bağımlılık yapıcı maddeler konularında bir resim sergisi açıldı. Sergide Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi ve Salih Dede Lisesi öğrencilerinin eserleri yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ