Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Drone eczaneler mi geliyor?

        Sultangazi Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri kısıtlı imkânlarla oluşturdukları atölyelerinde birbirinden özel buluşlara imza attı.

        ATIK MALZEMEDEN YAPILAN BULUŞLAR GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

        Tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladıkları projeler için gece gündüz çalışıp ter döken öğrenciler buluşlarını okullarının bahçesinde oluşturdukları bilim fuarında sergiliyor. Genç mucitlerin doğada çürümeye terk edilen yüzlerce atık malzemeden yaptıkları buluşlar görenleri de şaşırttı.

        Yaklaşık 100 öğrencinin öğretmenlerinin desteği ile hazırladığı projeler arasında beyin gücüyle çalıştırılan motorlu araçtan drone eczaneye, uzaktan mobil kontrollü gemiden sensörlü araçlara, biyonik elden sıcak su tasarrufuna kadar onlarca icat yer alıyor.

        ECZANEYE GİDEMEYECEKLER İÇİN TASARLANDI

        Drone eczane fikrini arkadaşlarıyla birlikte geliştiren Serhat Baltacı, projesini şöyle anlattı: “Bizim projemizdeki amacımız, mesela geceleri nöbetçi eczanelere uzak oturan kişiler oluyor. Araçları olmuyor ya da ulaşım imkânları bulunmuyor. İnternet üzerinde sipariş veriyorlar, biz de istenen adrese bu icadımızla ilacı altındaki sepeti sayesinde götürüyoruz. Bunu geliştirip GPRS sistemi ile takip ve kamera sistemi ile de görüntü alabileceğiz. Özellikle yaşlılar ve yerinden kalkamayanlar için kolaylık olacak diye böyle bir buluş tasarladık.”

        Beyin gücü ile çalışan motorlu bir araç icat eden Burak Yılmaz ise, “Projemi çizgi izleyen robot olarak geliştirmiştim. Kafamda bulunan kulaklık sayesinde beynimizden gelen sinyalleri bluetooth sayesinde aktarıyoruz, bu sayede aracın motorunu beyin gücümüzle hızlandırıp yavaşlatabiliyoruz” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir de, “öncelikle burada adanmış öğretmenler var. Bir öğretmenin bir okul için ne kadar önemli olduğunu biz bu projede gördük. öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ