Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Büllöz hastası Erdal'ın çaresizliği
        1

        Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde doğuştan vücutta su toplanması 'büllöz' hastası 11 yaşındaki Erdal Ertaş'ın en büyük hayali iyileşmek ve okuyup öğretmen olmak.

        2

        Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Hanım-Erkan Ertaş çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü Erdal Ertaş, doğuştan büllöz hastalığına yakalandı. Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneği Başkanı Oktay Tokci, maddi durumu yetersiz olan ailenin çocuğunu Erzurum'daki hastaneye götürdü.

        3

        Burada büllöz teşhisi konulan Erdal Ertaş'ın ailesi, Mustafa Yassuboğa İlkokulu'nda okuyan çocuklarını, bedeninde oluşan yaralar nedeniyle sınıf arkadaşlarının dalga geçtiğini öne sürerek okula göndermedi.

        4

        Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Erdal, hayalini kurduğu öğretmenlik için yara bere içinde olan ellerine rağmen her gün düzenli olarak ders çalıştı.

        5

        Erdal'ın bedensel engelli olan ve çalışamadığı için devletin verdiği engelli maaşıyla ailesini geçindirmeye çalışan babası Erkan Ertaş, oğlunun her yerinde oluşan ve sık sık patlayan içi su dolu baloncuklar nedeniyle canının çok acıdığını belirtti.

        6

        Doktorların oğullarının hastalığının çaresi olmadığını söylediklerini anlatan 36 yaşındaki Erkan Ertaş şöyle dedi:

        7

        "Okula göndermeye çalıştık ancak fazla yürüyemiyor, gittikçe eriyor. Çocuğum doğduğundan beri böyle. Okula gönderdik. Okulda sürekli düşüp yaraları kanıyordu ve çocuklar bu durumundan dolayı sürekli onunla dalga geçiyorlardı.

        8

        O yüzden okuldan aldık. Oğlum iyileşip tekrar normal okula gidip öğretmen olmak istiyor. Ev içerisinde biz ortamı Erdal'a göre uyarlayamıyoruz.

        9

        Mecburen o bize uymaya çalışıyor. Benim maddi durumum yetersiz ne oğluma rahat bir yatak, ne de ders çalışabilmesi için bir masa alamıyorum. Yetkililerden çocuğuma yardım eli uzatılmasını bekliyoruz."

        DHA