Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Suriyeli kardeşler ellerine kavuşmak istiyor!

        Suriye'deki iç savaşta oturdukları eve bomba isabet etmesi sonucu yüz ve elleri yanan 6 yaşındaki Limar ve 12 yaşındaki ağabeyi Kays Megenzi, tedavi için geldikleri Türkiye'de savaşın izlerinden kurtulmaya çalışıyor.

        Suriye'nin başkenti Şam'da Esed güçlerinin bombardımanına hedef olan evlerindeki yangında çocuklarından birini yitiren Megenzi ailesi, hayatta kalan ancak yanıklardan dolayı ellerinin bir bölümünü ve parmaklarını kaybeden iki çocuğuyla Ankara'da hayata tutunmaya çabalıyor.

        10 YAŞINDAKİ OĞLU YAŞAMINI KAYBETTİ

        Hasköy'de hayırseverlerin kiraladığı evde yaşayan aile, Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ameliyat geçiren çocuklarının psikolojisini düzeltmek ve normal çocuklar gibi yaşamasını sağlamak için mücadele veriyor. Bomba sonucu kendisi de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan anne Mutia Megenzi, Suriye'de yaşadıklarını anlattı.

        Megenzi, yaklaşık bir yıl önce erkek kardeşi ve üç çocuğuyla içeride oldukları sırada bomba isabet etmesi sonucu evlerinin alevler içinde kaldığını söyledi. Erkek kardeşinin çocukları dışarı çıkardığını anlatan Megenzi, hastaneye kaldırıldıklarını ancak durumu ağır olan 10 yaşındaki oğlunun yaşamını yitirdiğini aktardı.

        "ELLERİM OLMADIĞI İÇİN HER ŞEY DAHA ZOR"

        12 yaşındaki Kays ülkesinde 7. sınıfa gittiğini ancak burada okula devam edemediği için üzgün olduğunu söyledi. Kays, duygularını "Tek istediğim biraz daha iyi olabilmek. Ellerim olursa daha iyi olacak, çünkü ellerim olmadığı için her şey daha zor. Dışarıda oyun oynarken arkadaşlarım bana garip bakıyorlar. Bu yüzden sadece Suriyeli arkadaşlarım var. Eski günlerimi çok özlüyorum. Hayalim tekrar Suriye'deki mahalleme dönmek" sözleriyle dile getirdi.

        6 yaşındaki Limar da bombaların, yüzünün yanı sıra saçında bıraktığı tahribatı hayırseverlerin kendisine aldığı peruğu takarak unutmaya çalışıyor. Peruğunu saç tokalarıyla süsleyen Limar, bahçede besledikleri kaplumbağalarla arkadaşlık yapıyor.

        Megenzi ailesiyle ilgilenen hayırsever Saadettin Karagöz de 6 ay önce gelen aileye her konuda yardımcı olduklarını belirterek, mahallede topladıkları yardımlarla bin 250 Suriyeliye her ay düzenli olarak çocuk bezi, gıda, giyim dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ