Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Dalış yapanlar ve denize girenlere önemli uyarı!

        Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Kodaş, kulağında mantar, ağrı, akıntı veya tıkanıklık hissi olan kişilerin denize girmeden önce mutlaka kulak muayenesi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

        Op. Dr. Tuncay Kodaş, denize ve havuza girecek kişilere önemli uyarılarda bulundu. Kulağında buşon (kulak kiri) olan kişilerin denize girmeleri halinde buşondaki kabarma ve şişmeye bağlı olarak bazı rahatsızlıklar yaşayabileceklerine dikkat çeken Dr. Kodaş, "Denizden sonra bişonda kabarma ve şişme gerçekleşir. Bu durum hastanın kulağında basınç ve tıkanıklığa yol açabilir. Hasta bunun üzerine kulağını temizlemeye veya karıştırmaya kalkışırsa dış kulak yolu iltihabı da gelişebilir. Bunun sonucunda hasta işitme kaybı ve şiddetli kulak ağrısı çekmeye başlar" dedi.

        KULAK TEMİZLİĞİ

        Kulağında tıkanıklık hissi olan kişilerin denize veya havuza girmeden önce mutlaka bir kulak muayenesinden geçmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Kodaş, "Eğer buşon varsa kulak muayenesi sırasında görülür ve temizliği yapılır" diye konuştu. Kulağında mantar olan kişilerin de kulak muayenesi yaptırmadan denize girmemesi gerektiği uyarısında bulunan Dr. Kodaş, "Eğer kulakta mantar varsa, suyla temasa bağlı olarak mantar şiddetlenir. Hastada şiddetli kulak ağrısı ve duyamama şikayetleri yaşar. Bu nedenlerden dolayı kişinin kulağında ağrı veya akıntı, tıkanıklık varsa mutlaka deniz öncesi kulak muayenesi yaptırması gerekiyor. Duyma veya tıkanıkla ilgili bir sorun yaşıyorsa, kulağında buşon olabilir. Buşon temizlendikten sonra denize girebilir" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ