Bursa'da yaşayan Büşra ve Fatih Taş çiftinin, spastik engelli olarak dünyaya gelen 15 aylık çocukları Yusuf Kayra'nın sağlığına kavuşması için valilikten alınan izinle başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı. Yusuf Kayra, önceki gün kök hücre nakli yapılması için anne ve babasıyla birlikte Tayland'a uçtu.
Bursa'da Büşra ve Fatih Taş çifti 2 yıl önce evlendi. Asgari ücretle çalışan çift, 15 ay önce erken doğumla dünyaya gelen çocukları Yusuf Kayra'nın spastik engelli olduğunu 9 ay sonra öğrendi. Borçları nedeniyle geçim sıkıntısı çeken aile, SGK'nın çocuğun tedavisi için gerekli harcamaların tümünü karşılamadığını öğrenince yıkıldı. Konunun medyada yer alması üzerine Valilikten alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı. Anne Büşra Taş şunları anlattı:
"Yavrumun hastalığı ile kahrolduk. Ancak Doğan Haber Ajansı'nın yaptığı haber sonrası yaşamımız değişti. Valiliğin verdiği izin ile yardım kampanyaları başlatıldı. Bursa Park Modifiye Derneği öncülüğünde İstanbul, Manisa, Balıkesir, Yalova'dan gelen yaklaşık 750 modifiye otomobil, Yusuf için birlik oldu. Bizi en fazla duygulandıran destek ise Gölyazı Ünallar İlkokul'unda okuyan öğrencilerin kendi aralarında topladıklar 37.5 liralık yardımdı. Tedavi için gerekli olan para toplanınca oğlum, ben ve eşim Tayland'a uçtuk. Randevu alınan doktora gidip muayene olduk."
DOKTORLARDAN İYİ HABER
Rüyalarına giren güzel haberi Tayland'da oğlunu muayene eden doktordan öğrendiğini söyleyen Büşra Taş şöyle dedi:
"Doktorlar, kök hücre için Yusuf'un yaşının ideal olduğunu söylediler. Dünyada bu yöntemin en iyi uzmanlarından Çinli doktorun bulunduğumuz hastane ile bağlantısı varmış. Sonuçlar ona ulaştırıldı. O da olumlu görüş bildirdi. Şimdi tahliller tamamlandıktan sonra Türkiye'ye döneceğiz."
'DÖNÜP TEKRAR GİDECEKLER'
Başka insanların kordon bağı veya karın yağlarından alınan kök hücrelerin laboratuvarda çoğaltılıp, tedavi amacıyla kullanıldığının kendilerine söylendiğini kaydeden anne Büşra Taş, şöyle devam etti:
"Uzmanlar, Yusuf için en uygun kök hücreyi hazırlayıp bize haber verecekler. Biz de ona göre tekrar Tayland'a, gelip kolundan veya belinden nakil gerçekleşecek. Nakil gerçekleştiğinde Yusuf'ta büyük ilerlemeler olacağını söylediler. Çünkü yaşı çok uygunmuş. Nöbetler başlamadan böyle bir tedavi gerçekleşirse, tam iyileşme olmazsa da büyük oranda sağlığına kavuşacağını belirttiler."
DHA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.