Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Seyfettin Ay'ın kopan bacağı dikildi!

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleyen başarılı bir operasyonda, bir kişinin iş kazasında kopan bacağı yerine dikildi.

        İş yerindeki 2 tonluk vincin düşmesi sonucu 44 yaşındaki Seyfettin Ay'ın sol bacağı alt kısmından koptu, sağ ayağı ise ayak bileğinden itibaren ezildi. Kopan sol bacak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ESOGÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydan Ayşe Köse ve Arş. Gör. Dr. Mert Seçer tarafından yapılan başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

        Hastaneden yapılan açıklamada; sabah erken saatlerde meydana gelen kaza sonrasında ESOGÜ Hastanesi acil servisine getirilen hastanın, ilk müdahalenin ardından acil olarak ameliyata alındığı ve 9 saatten uzun süren ameliyat sonrasında kopan bacağın yerine naklinin başarılı bir şekilde yapıldığı belirtildi.

        Ameliyat sonrası kısa sürede genel durumu düzelen hastanın bacağının durumunun da iyiye gittiği belirtilirken, Prof. Dr. Aydan Ayşe Köse, uzuv kopma olgularında erken müdahalenin önemini vurgulayarak hastanın geç nakli durumunda operasyonun başarılı olmayabileceğini ifade etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ