Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Siyam ikizleri başarılı bir ameliyatla ayrıldı!

        Şanlıurfa'da yaklaşık bir ay önce sezaryenle dünyaya gelen ve aynı karaciğeri paylaşan siyam ikizleri, başarılı bir ameliyatla ayrıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da yaklaşık bir ay önce doğum yapan Gülçin Yaşar'ın siyam ikizleri dünyaya geldi. Aynı karaciğeri paylaşan, karın ve göğüs bölgesinden birbirine yapışık olan siyam ikizleri, özel bir hastanede iki saat süren başarılı operasyonun ardından birbirinden ayrıldı. Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Suat Erkoç, ameliyatın iyi geçtiğini, ikizlerin bir süre daha yoğun bakımda kalacağını söyledi.

        Siyam ikizlerinin ayrılması ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahi Uzmanı Ali Suat Erkoç ve ekibi...
        Siyam ikizlerinin ayrılması ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahi Uzmanı Ali Suat Erkoç ve ekibi...

        Başhekim Cengiz Karakucak ise "Aynı karaciğeri paylaşan siyam ikizleri hastanemizde yapılan başarılı ameliyatla birbirinden ayrıldı. Urfa'da ilk kez böyle bir ameliyat gerçekleşti. Özellikle karaciğer yapışıklığı nedeniyle zor bir ameliyattı. Bu yapmış olduğumuz ameliyat A Grubu bir ameliyattır ve çok zordur. Bu ameliyatı başarılı bir şekilde atlatan ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

        Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahi Uzmanı Ali Suat Erkoç ise "Zor bir ameliyat gerçekleştirdik. Bunu ekibimizle birlikte gerçekleştirdik. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Çok ince bir ameliyattı. Karaciğer birbirine yapışık olduğu için iç organlarına zarar verebilirdik. O yüzden yavaş ilerledik. Bebekleri bugün beslemeye başladık. Tahminime göre bir aksilik olmazsa 15-20 gün sonra taburcu edebiliriz. Sağlık durumları şu anda iyi. Solumun cihazından çıkartıldılar ve şu an soluk alıp vermeye başladılar. Bebeklerin karaciğer fonksiyonları şu anda iyi durumda" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ