Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur: Yanlış beslenme bel fıtığı yapıyor

        Lütfi ERDOĞAN/GAZETE HABERTÜRK

        Beyin cerrahı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur, 70-80 yaşlarında görülen hastalıkların artık 20-30 yaşlarında görüldüğünü belirterek, sağlıksız beslenme nedeniyle obez gençlerin sayısının arttığını söyledi. Bu beslenme biçimine son vermek için kitap yazan Uğur, beller için de incelme garantisi verdi.

        13 yaşında aşırı kilo nedeniyle bel fıtığı hastalarıyla karşılaşan beyin cerrahı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur, sağlıklı yemek yemenin kitabını yazdı.

        Ankara Üniversitesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Çağlar Uğur, “Bir beyin cerrahının gözünden ye-me terbiyesi” isimli kitabının hikâyesini anlattı. ABD’de Harvard Üniversitesi laboratuvarlarında beyin tümörü çalışmalarıyla tanınan 44 yaşındaki Uğur, piyasada ucuz diye sunulan gıda maddeleriyle insanların sağlığı için büyük bir tehlikenin yaklaşmakta olduğu uyarısını yaptı.

        "BEL FITIĞI HASTASI' 80 DEĞİL 13 YAŞINDA

        "13 yaşında bel fıtığı hastaları gelmeye başladı" diyen Uğur, 70-80 yaşında görülecek hastalıkları 20-30 yaşındaki kişilerde görmeye başladıklarını söyledi. Daha fazla farkındalık oluşturmak için bu kitabı yazdığını belirten Uğur, “Bu kitabı okuduktan sonra kısa sürede bel çevrenizde incelme başlayacak. Çünkü yediklerinizle ilgili bilinciniz artacak” dedi.

        "TAVUK KAPİTALİZM KURBANI"

        Sosyal yardım kapsamında barınaklardaki hayvanların MR’larını inceleyen Hasan Çağlar Uğur, sadece tavuk ve beyaz ekmekle beslenen bu hayvanlarda beyin tömürünün arttığını ve bunun da yedikleri GDO’lu yemlerden kaynaklandığı iddiasında bulundu. Tavuğun kapitalizme kurban gittiğini söyleyen Uğur, 42 günü görmeden sofraya gelen tavuğun artık tavuk olmadığını, yenilemeyeceğini ifade etti.

        TATLI UYUŞTURUCU GİBİ...

        Prof. Uğur aynı uyarıyı nişasta bazlı şekerler konusunda da yaptı. Bel ya da kalçada biriken yağların, selülitlerin, artan diyabetin sorumlusunun glikoz şekerleri olduğunu belirten Uğur, bu tatlıların besin değeri olmadığı gibi beyinde uyuşturucudan daha kötü bağımlılık yaptığını söyledi.

        "FERMANTE YOĞURT YİYİN"

        Prof. Hasan Çağlar Uğur, sağlıklı yaşamın sırrının o kadar da zor olmadığını, bin yıldır kullanılan fermante gıda olan yoğurt, tam buğday ekmeği, baklagiller, işlemden geçmemiş tahıllar, ısıl işlem görmemiş yağlar, mevsiminde yenen sebze ve meyvelerle kolaylıkla sağlanabileceğini belirtti. Vücudun metabolizmasının mükemmel işleyen organizma olduğunu anlatan Uğur, onun ihtiyacı olan gıda tüketildiğinde sağlıklı yaşam kapılarının açılacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ