Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Egzersiz hakkında bilinen yanlışlar nelerdir?
        1

        Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Yanlış. Yapılan araştırmalar, kısa zamanda sonuç almak istiyorsanız doğru beslenmenin spordan çok daha etkili olduğunu gösteriyor.

        2

        Hızlı kilo kaybı için yapmanız gereken iki katı spor yapmak değil, beslenmenize dikkat etmek. Ancak uzun dönemde fit kalmak istiyorsanız düzenli egzersiz yapmak en az beslenme kadar önem kazanıyor.

        3

        AĞIRLIK ÇALIŞARAK YAĞLARINIZI KASA ÇEVİREBİLİRSİNİZ...

        Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Maalesef mümkün değil. Ağırlık kaldırmanın yağları kasa dönüştürmek gibi sihirli bir etkisi yok. Ağırlık çalışarak kas yapabilirsiniz, ama kaslarınız yağ dokusunun altında kalacaktır.

        4

        Kasları görünür hale getirmek için yağlardan kurtulmanız gerekir.

        5

        HAFTADA 1-2 GÜN SPOR YAPARAK ŞEKLE GİREBİLİRSİNİZ!

        Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış Rutgers Üniversitesi spor uzmanları haftada en az 3 gün belirli bir program dahilinde spor yapmanız gerektiğini söylüyor ama daha da önemlisi her gün hareket etmenizi öneriyor.

        6

        Kısa tempolu yürüyüşler, merdiven çıkmak gibi basit günlük fiziksel aktiviteler yaptığınız diğer idmanları daha etkili kılıyor.

        7

        FİT OLMAK İSTİYORSANIZ MARATON KOŞMAK GİBİ UZUN KARDİYO ANTRENMANLARI YAPMANIZ GEREKİR!

        Egzersiz hakkında doğru bilinen 5 yanlış İyi haber fit olmak için illa maraton koşmanız gerekmiyor!

        8

        Yapılan araştırmalar çok hızlı ve zorlayıcı tempoda yapılan kısa egzersizlerin, uzun süreli sabit tempo egzersizler kadar faydalı olabileceğini gösteriyor.

        9

        Haftada 1 saatten az ama zorlayıcı tempolarda koşanlarla, 3 saatten fazla koşanlar arasında bir karşılaştırma yapılmış ve her iki grubun da kalp sağlığı açısından aynı oranda fayda gördükleri tespit edilmiş.