Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Baş ağrısı şikayeti ile hastaneye giden İbrahim Özoktay'ın burnundan taş çıktı!

        Burun tıkanıklığı, burundan kötü kokulu akıntı gelmesi ve baş ağrısı şikayetiyle başvuran hastanın burnunda taş tespit edildi. Hastanın burnundaki taş, başarılı ameliyatla alındı.

        Uzun zamandan bu yana burun tıkanıklığı, burundan kötü kokulu akıntı gelmesi ve baş ağrısı şikayeti yaşayan 22 yaşındaki İbrahim Özoktay, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümüne başvurdu. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Kar tarafından muayenesi yapılan hastanın burnunda tıpta çok nadir görünen 'rinolit' denilen burun taşını tespit edildi. Üç yıldan beri nefes almakta zorlandığını ve uyuma güçlüğü çektiğini ifade eden Özoktay'ın burnundaki taş, başarılı operasyonla alındı. Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Özoktay, Dr. Murat Kar'a ve Sağlık Bakanlığına çok teşekkür etti.

        "BU TIPTA ÇOK ENDER GÖRÜNEN BİR VAKADIR"

        Ameliyatı gerçekleştiren Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Kar, "Hasta İbrahim Özoktay(22), 2 gün önce hastanemize başvurdu. Bu tıpta çok ender görünen bir vakadır. Burun taşları, çıplak gözle yeşilimsi gri renkli düzensiz görünür. Burun boşluğunda unutulmuş bir yabancı cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle oluşur. Tedavi için ameliyat gereklidir. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

        ÜÇ YILDIR BURUN TIKANIKLIĞI ÇEKİYORDU

        Üç yıldan beri zor nefes aldığını, uyuma güçlüğü çektiğini, son zamanlarda sağ burnundan kokular geldiğini ve çok çabuk hastalandığını belirten İbrahim Özoktay, şikayetleri üzerine iki gün önce Op. Dr. Kar'a geldiğini ifade etti. İbrahim Özoktay, "Doktor muayene ederken sağ burun deliğimde yabancı bir cismin olduğunu ve bunun taş olabileceğini söyledi. Daha önce burnumda kemik var zannediyordum. Ancak burnumdan taş çıktı. Doktorum nadir olan bu durumda burunda taş oluşabileceğini söyledi. Ameliyattan sonra burun tıkanıklığım ve kötü kokulu burun akıntısı şikayetim tamamen geçti. Sağlığıma kavuşmamı sağlayan Dr. Murat Kar'a ve bizlere bu hizmetleri sağlayan Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu

        "BURUN DELİKLERİNDEN KÖTÜ KOKULU AKINTI GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

        Burun deliklerinden kötü kokulu akıntı gelmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Op. Dr. Murat Kar, burun deliklerinde tıkanıklık ve özellikle tek taraflı olan kötü kokulu ve sürekli olarak devam eden burun akıntılarının çok önemli bir sağlık sorunu olabileceğini belirtti. Problemin çocuklar tarafından burun deliklerine sokulan bir yabancı cisim olabileceğini ve bunların peçete, küçük oyuncak parçaları, saat pili, patlamış balon parçası, boncuk, nohut, fasulye, fıstık gibi çok çeşitli yiyecekler olduğunu söyledi.

        Burna sokulan yabancı cisimlerin burun deliklerinden arkaya geniz denilen boşluktan nefes borusuna kaçarak ani ölümlere neden olabileceğini ifade ederek anne babaların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini önemle vurgulayan Murat Kar, "Erişkin yaşta burun tıkanıklığı ve tek taraflı kötü kokulu burun akıntısının rinolit denilen burun taşı olabileceği gibi daha kötü ihtimalle bir burun tümörünün habercisi de olabilir. Bu gibi yakınmaların çok dikkate alınması gerekiyor" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ