Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tatilde keyif ve spor bir arada olsun

        Tatil deyince aklınıza yan gelip yatmak geliyor olabilir. Yoruldunuz, dinlenmeyi hak ettiniz. Ama en güzel vakitleri sadece yatarak mı geçireceğiz? Denizde daha hareketli olabilirsiniz. Sabahları ekmek almaya yürüyerek ya da bisikletle gidebilirsiniz. Akşamları da, belki dans edecek yerler vardır.

        HAREKET DE ARTSIN

        Tatilde sevdiğimiz lezzetlere daha çok yer vermek istiyoruz. Tatili sadece salata yiyerek geçiremeyiz. Madem keyif miktarınız artıyor, o zaman hareketiniz de artsın. Dönüşte de kaldığınız yerden devam edin. Kilo almadan gelmenin en büyük sırrı hareket! Sokak sokak gezdiğiniz seyahatlerde çok yeseniz de çok kilo almazsınız. Yaz devam ederken hatırlatmakta fayda var. Eğer zayıflama diyetine devam ediyorsanız:

        * 1 meyve + 1 süt yerine 2 top dondurma veya 1 adet paketli dondurma

        * 4 dilim ekmek + 3 dilim peynir / köfte yerine 2 dilim pizza

        * 4 dilim ekmek yerine 1 tabak makarna

        * 1 meyve yerine 2 tatlı kaşığı reçel gibi tatil keyifleri yapabilirsiniz.

        NEDEN PAKETLİ DONDURMA?

        Dondurmayı ailece yiyor, çocuklarımıza güvenle yedirmek istiyoruz. Hijyenik olarak üretilen dondurmalar soğuk zincir sayesinde tazeliğini koruyabiliyor. Paketlerin üzerinde içindekilerin bilgisi, kalori değerleri, üretim ve son tüketim tarihi gibi açık dondurmalarda göremediğimiz bilgilerin olması güven duygusu sağlıyor. Hatta üzerlerindekiözel kodlarla ürünün hangi saatte, hangi malzemelerle, nerede üretildiği de biliniyor. Özellikle çocuklarımıza verdiğimiz yiyeceklerin ne olduğunu iyi kontrol edelim. Hijyenik şartlarda üretilmiş, güvenilir markalı ve paketli dondurmayı seçmek doğru olur.

        EN ÇOK MUTLULUK VEREN YİYECEKLER

        Sosyal medyada bir anket yapmıştım “Sizi en çok mutlu eden yiyecekler nelerdir?” diye sorduğumda bakın ortaya neler çıktı. Sadece ilk 10’u sizlerle paylaşıyorum.

        1. Dondurma

        2. Çikolata

        3. Makarna

        4. Erik

        5. Lahmacun

        6. Meze

        7. Hamburger

        8. Mantı

        9. Midye

        10. Kestane şekeri

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ