Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 5 yaşında 4 kişiye umut olan Gizem'in adı ana sınıfında yaşayacak

        Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazasın sonrası hayatını kaybeden ve ailesinin kararıyla organlarıyla 4 kişiye yeniden umut olan Gizem Şimşek'in ismi Cumhuriyet Ortaokulu bünyesinde yer alan ana sınıfına verildi.

        Dulkadiroğlu Cumhuriyet Ortaokulu yönetimi Gizem Şimşek'ın adının ana sınıfına verilmesiyle birlikte mini bir tören düzenledi.

        Okul bahçesinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, okul öğrencilerinin dua etmesiyle devam etti.

        Anasınıfına kızının isminin verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirine baba Selahattin Şimşek, "Sözün bittiği yerdeyiz şuanda. Kızımızın vefatı nedeniyle üzüntülüyüz. İsminin ana sınıfına verilmesinden dolayı mutluyuz gururluyuz. Buna öncelik yapan hocamıza ve milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ederiz. Yapılacak bir şey yok şu saatten sonra. Elim bir trafik kazasında kızımızı kaybettik. Üzgünüz. Organ bağışıyla diğer çocuklara can oldu. Bir evladımız gitti ama 4 tane evlat kazandık. Bundan da mutluyuz, gururluyuz" dedi.

        Dulkadiroğlu Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Cemal Kocabey ise bugün hüznü, sevinci, gururu bir arada yaşadığımız bir gün. Biryandan 15 Temmuz şehitlerimiz için programlar yapılıyoruz diğer yandan organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmek için bir adım atmaya çalıştık. Elim bir trafik kazasında yitirdiğimiz kızımız Gizem Şimşek'in adı okulumuzdaki tabelada hem de 4 kardeşimizin canında yaşayacak. Bunun gururunu da yaşıyoruz. Bunun topluma örnek olması ve organ bağışına hassasiyetin artması noktasında katkı sağlamasını umut ediyoruz" diye konuştu.

        Organ bağışı sayesinde 4 çocuklarının daha olduğunu kaydeden Gizem Şimşek'in annesi Hatice Şimşek ise, "Kızımın adının anasınıfına verilmesinden dolayı çok mutluyum. Böyle olmasını istemezdim. Keşke kızım yaşasaydı da simi verilmeseydi. Şuanda kalbimizde yaşıyor. 4 çocuğumuz daha oldu. Başka anneler ağlamıyor sayesinde ona şükür" dedi.

        Gizem Şimşek'in kardeşi Pınar Şimşek'de, "Kardeşimle oyun oynardık. Kardeşimin okula adı verildiği için sevindim. Kardeşim şimdi kalbimizde. Sayesinde başka ablalarım oldu" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ