Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Korku filminin faydaları nelerdir?
        1

        Birçoğumuz korku filmlerini seviyor... Özellikle de karanlık sonbahar akşamlarını güzelleştiren korku filmlerinin meğer sağlığa da faydaları varmış.

        2

        Daily Mail'in haberine göre; Uzmanlar korku filmi izlemenin kişide dövüş veya kaç tepkisini tetiklediğini ve adrenalin seviyesini yükselttiğini açıkladı.

        3

        Nottingham Trent Üniversitesi'nden Davranışsal Bağımlılık profesörü Psikolog Mark Griffiths, korku hayranlarının neden şok edici filmler aradığının bir açıklaması olduğunu söyledi.

        4

        Psikolog Mark Griffiths, bunun günlük hayatta yaşayamadığımız deneyimler olabileceğini belirterek, bu tür filmlerin bastırılmış hayal kırıklığına yönelik boşalma terapisi olabileceğini sözlerine ekledi.

        5

        Ayrıca uzmanlar, korkunç bir film izlerken geçici olarak bağışıklık sisteminin güçlendiğine yönelik kanıtlar olduğunu vurguladı.

        6

        Korku filmi izleyen kişilerden alınan kanda saptanan bir diğer şey ise; enfeksiyona karşı savaşan beyaz kan hücreleri seviyesinin artması... Korku filmi izlerken adrenalin seviyesi yükseliyor, bu da bağışıklık sistemini harekete geçiriyor.

        7

        Ayrıca adrenalin kalp hızını artırıyor, vücudun metabolik hızını artırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

        8

        Korku filminin aşk hayatına da faydası var. Bu tip filmler, çekici olmayan erkekleri bile kadınların gözünde daha cazibeli bir hale sokuyor.

        9

        2012 yılında Westminster Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma; 10 korku film klasiğini izleyen gönüllüleri inceledi. Buna göre; her film 113 kalori yaktırıyor. Bu da yarım saatlik bir yürüyüşe eşdeğer...