Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sigara içen erkeklere 'gırtlak kanseri' uyarısı
        1

        Prof. Dr. Mete Kıroğlu, gırtlak kanserinde erken tanının hayat kurtardığını belirterek, özellikle sigara içen 40 yaşını geçmiş erkekleri düzenli doktor kontrolüne çağırdı.

        2

        Sigara kullanımının gırtlak kanserine neden olabildiğini anlatan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kıroğlu, bu hastalığın özellikle sigara içen erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi.

        3

        Toplumda kadınların daha az sigara içtiğini ve hormonsal bazı nedenlerle gırtlak kanserine kadınlarda daha az rastlanıldığını aktaran Prof. Dr. Kıroğlu, özellikle 40 yaşını geçen erkeklerde riskin daha da arttığını vurguladı.

        4

        "ERKEN TANI HAYAT KURTARIR"

        Gırtlak kanserinde erken tanının çok önemli olduğunu bildiren Prof. Dr. Mete Kıroğlu, şunları kaydetti:

        5

        "Gırtlak kanseri, erken teşhis edilirse tıbbi tedaviyle hiçbir problem olmadan düzelebilen bir hastalık. Özellikle sigara içen erkeklerde erken tanı çok önemli.

        6

        'Ülkemizde gırtlak kanseri kaç kişide görülüyor?' sorusuna ne yazık ki yanıt veremiyoruz. Sigara içen bir kişinin gırtlak kanserine yakalanma ihtimali, içmeyen birine göre karşılaştırdığında çok çok artıyor.