Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çift kol nakilli Mustafa Sağır artık ellerini kullanıyor!
        1

        Türkiye'nin dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır, ameliyattan 8 ay sonra parmaklarını açıp kapatmaya, ellerini kullanarak bardak tutmaya başladı.

        2

        Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında tedaviye alındığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın kolları, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır'a nakledildi.

        3

        2 Şubat'ta çift kol nakli yapılan Sağır'dan iyi haber geldi. Sol elinin başparmağı ile işaret parmağını birleştirip çay bardağını tutabilen Mustafa Sağır, "Parmaklarımı açıp kapatabiliyorum.

        4

        Haftanın her günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez fizik tedavi merkezine gidiyorum. Arta kalan zamanlarda da ek egzersizlerle süreci hızlandırıyorum" dedi.

        5

        KENDİ KOLU GİBİ HİSSEDİYOR

        Her iki kolunu da eski kolları gibi hissettiğini, parmaklarının güçlenmesi için fizik tedavi sürecinin uzatıldığını söyleyen Mustafa Sağır şunları anlattı:

        6

        "Artık sol kolumun parmaklarını oynatmaya başladım, çok mutluyum. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki seans tedavi görüyorum. Her iki kolumda da his var. Eski kollarımdan hiç farkı yok.