Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Minik Ahmet yardım elinin uzanmasını bekliyor!

        Erken doğuma bağlı epilepsi ve serebral palsi (beyin felci) rahatsızlığı bulunan Mehmet Sönmez’in (7) yürüyebilmesi için manuel fizik tedavi görmesi gerekiyor.

        Oğlunun yaklaşık 20 bin TL tutarındaki tedavi masrafını karşılayamayan Semra Sönmez, hayırseverlerden yardım bekliyor. Daha önce de tıbbi malzeme yardımı için “Gerekli medikal malzeme özel ölçülerle yapılıyor ve fiyatı 1.250 TL” tweet’i atan anneye “Bakamayacaksan doğurmayacaksın” yorumu atan sosyal medyada kullanıcısı, büyük tepki toplamıştı.

        Sönmez, o yorumu yapan kullanıcı için “Çocuğunun tedavisi için maddi imkânsızlıklarla boğuşan bir annenin durumunu idrak edemeyen o insan için çok üzüldüm. Onu böyle duyarsızlaştıran nedeni bilmek ve yardımcı olmak isterim. Tweet’teki cihazı 3 hayırseverin gönderdiği parayla aldık. Yaptıkları iyiliğin bizim için tarifi yok” dedi.

        Mehmet’in beynindeki hasar giderek küçüldü ancak yürüyebilmesi için tam kapsamlı manuel fizik tedavi görmesi gerekiyor. Anne Sönmez’e göre, doktorlar bu tedaviden sonra Mehmet’in yüzde 90 ayağa kalkacağını öngörüyor. Geçinebilmek için evlere temizliğe giden Sönmez, tedavinin yıllık tutarının 18 bin 408 TL olduğunu ancak ekonomik yetersizlikler nedeniyle karşılayamadığını ifade etti.

        Leyla ÜNAL / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ