Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bebeğe su verilir mi?
        1

        Suyun sağlık için oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından üstüne basıla basıla söylense de, bu her zaman geçerli değil.

        2

        Örneğin, bebekler ilk altı ay anne sütü dışında hiçbir şey tüketmemeli. Havanın, ortamın aşırı sıcak olması nedeniyle bebeklere su verilmesi dahi tamamen yanlış.

        3

        Mayo Clinic'ten Beslenme ve Diyet Uzmanı Katie Zeratsky, bebeklere su verilmemesi gerektiğini belirtirken, hatta yapılan bu yanlışın bebeğin ölümüne bile neden olabileceğini söyledi.

        4

        Zeratsky'e göre;

        1- Bebekler sıvı ihtiyaçlarını anne sütü ya da bebek mamasından karşılarlar. O nedenle sıcak bir günde bile bebeklere su verilmemeli.

        5

        2- Bebeklere özellikle altı aydan önce kesinlikle su verilmemeli. Su; protein, vitaminler, mineraller, karbonhidrat ve yağ gibi önemli besin maddelerini kaçırmasına yol açar.

        6

        Anne sütü ve mama bebeklerin hızlı büyümesine büyük katkı sağlarlar. Bebeklerin daha çok enerjiye ihtiyaçları vardır, böylece hızlı büyürler.

        7

        3- Çok su içirmek bebeğin ölümüne yol açabilir!

        8

        Bebeğin çok fazla su içmesi su zehirlenmesine yol açabilir. Bu da bebeğin ölümüne neden olabilir.

        9

        4- Eğer bebeğiniz, siz farkında olmadan biraz su içmişse, bunu büyütmenize gerek yok. Büyük fotoğraftan bakıldığında bu ciddi bir sorun değil. 24 saat içerisinde böbrekler sodyum dengesizliğini düzeltecektir.