Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Erdinç Yılmaz tek parmağıyla hayatını yazdı!

        Ordu'da yaşayan, kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinç Yılmaz, kullanabildiği iki parmağı ile bilgisayarda yazmaya başladığı yaşam öyküsünü, süreç içinde bir parmağının daha işlevini yitirmesine rağmen yarıda bırakmadı.

        Yılmaz, "Azmin Zaferi" adını verdiği 164 sayfalık kitabını tek parmağıyla tamamlayarak, örnek oldu.

        Hastalığı nedeniyle lise 1. sınıfı yarıda bırakarak eve kapanan Yılmaz, ailesinin çabası ve desteğiyle toparlandı, piyano kursuna başladı ve kursta tutkunu olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını çalarak dikkat çekti.

        "AZMİN ZAFERİ"NDE FUTBOL SEVGİSİNİ DE ANLATTI

        Kursta tanıştığı arkadaşının tavsiyesi üzerine kitap okuma alışkanlığı kazanan Yılmaz, yaşam öyküsünü kaleme almaya karar verdi.

        Ancak kitabın son bölümlerinde hastalığın ilerlemesi nedeniyle Yılmaz sadece bir parmağını kullanabildi. Hayatında yaşadığı zorluklar ile engellilerin acı ve mutluluklarını 164 sayfalık kitabında anlatan Yılmaz, Fenerbahçe sevgisini de kaleme aldı.

        İMZA GÜNÜ 2 ARALIK'TA

        Altınordu Belediyesinin desteğiyle yayımlanan ve kapağında, Yılmaz'ın tutkunu olduğu sarı lacivert renkler kullanılan "Azmin Zaferi" adlı kitabın imza günü, 2 Aralık Cuma günü saat 15.00'te Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

        "KİTAPLAR BANA MUTLULUK VERİYOR"

        Çevresi ile yazarak iletişim kuran Yılmaz, kitap okumayı çok sevdiğini ve okumanın hayatına renk kattığını söyledi.

        Günde ortalama 150 sayfa kitap okuduğunu anlatan Yılmaz, "Arkadaşımın tavsiyesi üzerine kitap okumaya başladım. Daha sonra kitap yazmaya karar verdim. Kitabımı 18 Mart'ta yazmaya başladım, 19 Haziran'da ise tamamladım. Bu süreç benim için heyecanlı geçti çünkü kitap yaşamımı değiştiren bir şey oldu. Bu esnada ailem ve bazı arkadaşlarım bana destek oldu. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

        "OKUMAK, YAZMANIN VİTAMİNİDİR"

        Yılmaz, kitap okumanın kendisine güç ve mutluluk verdiğine işaret ederek, "Kitap okumaya başladıktan sonra hayatım renklendi. Artık kitap okumak benim için vazgeçilmez bir durum. Okumak yazmanın vitaminidir. Sabah 07.00'de uyanıyorum ve akşama kadar kitap okuyorum. Azmedince yapılmayacak bir şey yok" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ