Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Beyin cerrahı kardeşler şifa dağıtıyor!

        İzmir'de aynı hastanede görev yapan beyin cerrahı iki kardeş, hastalarına birlikte şifa dağıtıyor. Bazı ameliyatlara birlikte giren kardeşler, hastalıklarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuyor, bazı muayeneleri birlikte yapıyor.

        Hacettepe Tıp Fakültesini 1993'de kazanan Murat Korkmaz'ı (40) kendisine örnek alan kardeşi Hakan Korkmaz (38), 1994'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

        Abi Murat Korkmaz, tıp eğitimini tamamladıktan sonra pratisyen hekim olarak görev yaparken, kardeşi Hakan Korkmaz ise okulu bitirip Tıpta Uzmanlık Sınavını (TUS) kazanarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı oldu.Kardeşinin bu başarısından etkilenen abi Murat Korkmaz da sınava girerek başarılı oldu ve o da Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmaya başladı.Yıllarca Türkiye'nin farklı yerlerinde yaklaşık 16 yıldır hekimlik yapan iki kardeş doktorun birlikte çalışma hayalleri, geçen yıl hizmete açılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde gerçekleşti.

        REKLAM

        AMELİYATA BİRLİKTE GİRİYORLAR

        İki kardeş doktor, mesailerinin tamamını aynı serviste, poliklinikte ve ameliyathanede geçiriyor ve hastalara birlikte şifa dağıtıyor.

        Hakan Korkmaz, hayatı boyunca abisini örnek aldığını, doktor olmaya ağabeyi tıp fakültesine girince karar verdiğini, aynı mesleği aynı hastanede yaptıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

        Abisine çok düşkün olduğunu dile getiren Korkmaz, "Beyin ve Sinir Cerrahisini TUS'u kazandıktan bir yıl sonra abime de bu mesleğin bize uygun olduğunu söyledim. Hem el becerisi hem de manipülasyon gerektiren bir iş olduğu için abimin de bu konularda yetenekli olduğunu bildiğim için ona da tavsiye ettim. Beni görünce yazdı ve kazandı" diye konuştu.

        Abisi ile farklı hastanelerde uzmanlık eğitimi almalarına rağmen aynı hastanede görev yapmalarına herkesin çok şaşırdığını kaydeden Korkmaz, anne ve babasının bu duruma çok sevindiğini, yakın arkadaşlarının kendilerine "Keşke biz de abimizle aynı mesleği yapabilseydik" dediklerini aktardı.

        REKLAM

        "HASTALARA 'AMELİYATA ABİM DE GİRECEK' DİYORUM"

        Ameliyatlara zaman zaman birlikte girdiklerini belirten Hakan Korkmaz, şunları söyledi:

        "Hem abim hem arkadaşım hem meslektaşım hem derdimi paylaşabildiğim birisi. Hastalara ameliyata abimle birlikte gireceğimi söylediğimde çok mutlu oluyorlar. Kendilerini güvende hissediyorlar. Hastalar da bu duruma alıştı artık."

        "BEYİN CERRAHİSİNİ SEÇMEMDE DE KARDEŞİM ETKİLİ OLDU"

        Abi Murat Korkmaz da kendisinin beyin cerrahı olmasında kardeşinin etkili olduğunu vurguladı.

        Hastaların, ses tonları ve vurgularının benzediği kardeşiyle bazen kendisini karıştırdığını anlatan Korkmaz, "Kardeşimle aynı hastanede görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bir gün bana kardeşimle aynı hastanede doktorluk yapacağımı söyleselerdi asla inanmazdım" dedi.

        Murat Korkmaz, "Kardeşimle bazen bir rahatsızlıkla ilgili aynı fikirde olmadığımız oluyor, o zaman hasta yararına olacak şekilde karar veriyoruz. Aynı saatlerde gece vakti uykusuz kalıp aynı işi yapıp aynı şekilde dinlendiğimizi biliyorum" diye konuştu.

        Beyin cerrahı kardeşlerin hastası 47 yaşındaki Ayşe Tiril, hastaneye geldiği zaman iki doktorun kardeş olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını ifade ederek, tedavisinden olumlu sonuçlar aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ