Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Türkiye tüp bebekte Avrupa ve ABD ile yarışıyor!

        Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Tavmergen, Türkiye'nin tüp bebekte geldiği noktayı anlattı. Prof. Dr. Tavmergen, Avrupa'nın 10 yıl gerisinden tüp bebek uygulamasına başlayan Türkiye'nin şimdi Avrupa ve ABD ile boy ölçüştüğünü söyledi.

        GELİŞEN TIP VE TEKNOLOJİ TEDAVİDEKİ BAŞARI ORANINI ARTIRDI

        35 yıl önce Avrupa'nın 10 yıl gerisinden gelerek tüp bebek uygulamasına başlayan Türkiye'nin, Avrupa ve ABD ile yarıştığını söyleyen Prof. Dr. Erol Tavmergen, "Tüp bebek tedavisi Türkiye'de son yıllarda dünyada gelişen teknolojiye ile birlikte paralel olarak çok başarılı bir şekilde gelişmiş son yıllarda başarı oranlarında büyük oranda yükselişler yaşanmaya başlamıştır. Dünyada yapılan tüp bebek tedavisi ile birlikte ortalama alındığında Türkiye'de gözle görülen bir başarı oranı artışı yaşanmaktadır. Tüp bebekte gelişen tıp ve teknolojinin tedavideki başarı oranlarına çok olumlu şekilde yansımaktadır. Son dönemde yenilenen genetik testler, embriyo, yumurta ve sperm dondurma işlemlerindeki gelişmeler, mikro akışkanlı çip uygulaması, serum tedavisi gibi çok önemli ve başarılı çalışmalar Avrupa ve ABD ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de uygulanmaktadır. Bütün bu gelişmeler en kaliteli embriyoyu en uygun zamanda ve koşullarda transfer ederek maksimum gebelik şansını elde etmeyi hedeflemektedir" dedi.

        FİYATLAR, 10 BİN İLE 20 BİN DOLAR ARASINDA DEĞİŞİYOR

        Tüp bebek tedavisinin maliyetinin her bir deneme için yaklaşık 10 bin ile 20 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Prof. Dr. Tevmergen, "Bu fiyatlara tedavide kullanılacak ilaç maliyetleri dahil değil. Türkiye'de tüp bebek maliyetleri ABD ve Avrupa'nın neredeyse üçte biri kadardır. Bu nedenle son yıllarda tüp bebek tedavisi yaptırmak için ülkemize gelen hasta sayısında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Anne baba adaylarının tüp bebek tedavisi için merkez seçerken dikkat ettikleri kriterlerin başında tüp bebek fiyatları ve tüp bebek tedavisinin toplam maliyeti gelmektedir. Tüp bebek tedavi yöntemi, kendi bulunduğu merkezin kalitesine ve standartlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Merkez ne kadar gelişmiş teknolojik, ekipman ve elemana sahip ise fiyat buna bağlı olarak artış gösterir. Aslında pek çok hizmette olduğu gibi fiyat ve kalite genellikle ve hatta çoğunlukla paralellik göstermektedir. Tüp bebek fiyatlarının, elde edilen veya edilecek başarı ile kıyaslanması konusunda altının önemle çizilmesi gereken nokta, tedavi görülmesi planlanan merkezin deneyimi ve teknolojik altyapısıdır" diyerek vatandaşların tüp bebek seçilecek merkez konusunda titiz davranmaları gerektiğini vurguladı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ