Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 4 yaşındaki oğlu Joe kurtulsun diye karaciğer ve böbreğini bağışladı

        İngiltere’de nadir görülen bir genetik hastalığa sahip 4 yaşındaki Joe, annesinin büyük fedakârlığı sayesinde hayatta kalabilir. “Otozomal resesif polikistik böbrek hastalığı” ile dünyaya gelen Joe için doktorlar“Çok yaşamaz” demişlerdi. Anne Sarah Lamont, oğlunu hayatta tutabilmek için her şeyi yaptı: Acil müdahale eğitimi aldı, oğlunu her gün diyalize götürdü, bakımını yaptı. Ancak Joe’nun 2 böbreği de iflas etti, karaciğer yetmezliği de baş gösterdi.

        SEPTİK ŞOK ÖLDÜREBİLİRDİ

        Joe, 2 yıl önce nakil için listeye girdi ancak henüz organ çıkmadı. Fazla zamanı kalmayınca anne Sarah, geçen yıl nisan ayında doktorlara karaciğerinin bir kısmını ve bir böbreğini verip veremeyeceğini sordu. Doktorlar “septik şok” yaşamariskinin yüksek olduğunu söyleyerek anneye “Çok tehlikeli. geride 2 çocuğun var. Bu riski göze alacak mısın” diye sordu. Sarah, bağıştan vazgeçmedi. Aylar önce karaciğerini bağışladı. Şimdi hem anne hem de oğlu iyi durumda. Anne Sarah, böbrek nakli için de hazır olduğunu söylese de doktorlar bunun için acele etmemesini istedi. Sarah, “Oğlumun bizimle kalmak için ne kadar mücadele verdiğini biliyorum. Benim de aynısını göstermem lazım” diyor.

        REKLAM

        SEPTİK ŞOK

        Septik şok veya sepsis (kan zehirlenmesi), bir enfeksiyona bağlı olarak gelişen, birden fazla organın çalışmasını engelleyen ve şok tablosuna kadar gidebilen vücudun enfeksiyona verdiği bir reaksiyonlar zinciri. Enfeksiyonun kontrol altına alınmadığı durumlarda, başta dolaşım ve solunum sistemindeki kalp, akciğer, böbrek, karaciğer gibi organlarda akut organ yetersizliklerine yol açıyor. Dünya genelinde her saat 40-50 insan sepsis nedeni ile yaşamını yitiriyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ